Hemşirelere mobbing anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelere mobbing anlatıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 09, 2017 10:39

Hemşirelere mobbing anlatıldı

Haberin Devamı

MERSÄ°N Ãœniversitesi Tıp Fakültesi hemÅŸirelerine yönelik 'Mobbing ve Hukuksal Boyutu' konulu eÄŸitim çalışması düzenlendi.Â
Öğr.Gör.Asiye Uzel ve Av.Nursen Yücesoy Temizkan’ın konuşmacı olarak görev aldığı etkinlik, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından gerçekleştirilen eğitimde iş yerinde psikolojik taciz olarak da tanımlanan mobbing hakkında bilgi verildi.  MERKAM Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Asiye Uzel, sağlık çalışanlarının meslek grupları içinde en fazla mobbinge maruz kalanlar gruplardan olduğunu dile getirerek, "Kasıtlı olarak yapılması, sistematik olarak tekrarlanması ve en az 6 ay maruz kalınması, mobbingin belirleyici özellikleridir. Mobbing davranışları, bireye grup kurallarını zorla kabul ettirme, düşmanlıktan zevk alma, ayrıcalıklı hak sahibi olunduğuna inanılması, sahip olamadıklarının acısını çıkarma gibi nedenlerle uygulanmaktadır" dedi.
Uzel, mobbinge maruz kalma konusunda, kadınların erkeklere göre yüzde 75 daha fazla risk altında olduğunun sözlerine ekledi. Av.Nursen Yücesoy Temizkan ise mobbing konusundaki uluslararası sözleşmeler ve Türkiye'deki durumu anlatarak izlemesi gereken yol konusunda bilgi verdi. Temizkan, Türkiye’de mobbing konusunda doğrudan bir yasa olmadığını, ancak mevcut Türk Ceza Kanunu, İş Kanunu ve Borçlar Kanunu’nda mobbingi suç olarak gösteren hükümler yer aldığını kaydetti.

MERSÄ°N, (DHA)
FOTOÄžRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!