Hem üretecekler hem kazanacaklar

Güncelleme Tarihi:

Hem üretecekler hem kazanacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 12:42

Hem üretecekler hem kazanacaklar

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yıl boyunca Halk Eğitim Merkezi’nde öğrendiklerini el işine dönüştüren kursiyerlere ürünlerini satabilecekleri yer tahsis etti.

Çınarcık Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin satış yeri taleplerini kırmayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yıl boyunca üretilen el işlerinin satılabilmesi için Cumhuriyet Meydanı’nda yer tahsis etti.

Bayanlara meydanda güzel bir yer tahsis ettiklerini kaydeden Başkan Kurt, “İlçemizdeki Halk Eğitim Merkezi’nde kurs gören bayanlarımız gerçekten çok güzel el işlerine imza atıyorlar. Bunu sene sonu sergilerinde görüyoruz. Bayanlar kış boyunca hem öğrenip hem de üretiyorlar ancak bu ürettiklerini kazanca dönüştürme konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Bizden ürünlerini satabilmeleri için yer talebinde bulundular. Biz de onlara satış yapabilecekleri bir yer verdik” dedi.

Kurt, bu sayede kursiyer bayanların ürettiklerini satabileceklerini ve aile bütçesine katkıda bulunacaklarını ifade ederek, “Kadınlarımızın hem kendi hem de ülke ekonomisine katılmaları bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Kursiyer ve öğretmenler de Başkan Avni Kurt’a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!