Hem eğlence hem spor

Güncelleme Tarihi:

Hem eğlence hem spor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:52

Hem eğlence hem spor

Haberin Devamı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - EĞİTİM öğretim yılında yoğun günler geçiren öğrencilerin yaz tatilini spor yaparak eğlenceli geçirmelerine sağlayan yaz okullarının kurs programları belirlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen, Ücretsiz İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları açılıyor. İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları 'Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın' sloganı ile Antalya ve ilçelerinde  5-18 yaş aralığında 35 branşta açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı 29 Haziran'da kuruluş yıl dönümünde açılacak yaz spor okullarına kayıtlar, Antalya Spor Salonu, Atatürk Spor Salonu ve 19 ilçe müdürlüklerinde yapılacak. Kayıtlara öğrenciler, sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurabilecek. Engelli bireylerin sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve verimli bir tatil süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla Engelli İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarında yüzme, basketbol, tekvando, masa tenisi, tenis, halter, badminton ve bocce branşlarında spor yapacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi de yaz okulları eğitimlerini Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirecek.
KONYAALTI'NDA SPOR VE SANAT EĞİTİMİ
Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği yaz okullarında ise spor ve sanatsal etkinlikler olmak üzere 17 branşta ücretsiz eğitim verilecek. Futbol, basketbol, okçuluk, tenis, tekvando, masa tenisi branşlarında verilecek kurslara kayıtlar 5-16 Haziran'da gerçekleştirilecek. Konyaaltı Belediyesi'ne ait spor tesislerinde düzenlenecek eğitimler 3 Temmuz'da başlayacak ve 3 Eylül'de sona erecek. Kurslara katılmak isteyenlerin kayıt işlemleri Liman ve Gürsu Mahallesi'ndeki Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Yaz okulunda gitar, keman, piyano, bale, halk oyunu, drama, seramik boyama, satranç, zumba ve İngilizce dersi de verilecek.
MURATPAŞA'DA ÇOCUKLARA VE YETİŞKİNLERE SPOR EĞİTİM
Muratpaşa Belediyesi'nin, farklı yaş gruplarına yönelik 24 ayrı branşta ve engellilere yönelik yüzme kursuyla yaz dönemi spor okulları 12 Haziran Pazartesi başlıyor. Muratpaşa, bu yılın kurs programına çim hokeyi, plaj voleybolu ve plaj futbolunu da aldı. Muratpaşa Belediyesi'nin spor branşlarına katılmak isteyenler, Turunç Masa'nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezinden kayıt yaptırılabilir. Ücretsiz düzenlenecek kurslarda belediye tarafından öğrencilere spor kıyafeti verilecek. Farklı yaş gruplarına yönelik futbol, basketbol, tenis, güreş gibi branşların yanı sıra kurslarda yetişkinlere yönelik de fitnes, badminton, su cimnastiği eğitimi de verilecek.
KEPEZ BELEDİYESİ
Kepez Belediyesi tarafından bu yıl yaz okulu futbol, basketbol, voleybol, tenis, tekvando, güreş, yüzme, su topu olmak üzere 8 branşta yapılacak. 15 Temmuz'a kadar kayıtların devam edeceği kurslarda eğitim, 2 Temmuz'da gerçekleştirilecek yaz spor okulları açılış töreniyle başlayacak. Eğitimler 2 ay sürecek. 5 bin öğrencinin kurslara katılmasının hedeflendiği yaz okullarında ücretsiz eğitimler haftanın farklı günlerinde verilecek. İsteyenler için belirli ücrette servis hizmeti de sunulacak. Kurslara başvurular Kepez Belediye Spor Kompleksi'nde devam ediyor. Kepez Belediyesi'nin yüzme ve su topu kursu Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nda, futbol Kuzeyyaka ve Hasan Doğan Stadyumu'nda, basketbol, güreş, tekvando Turgut Özal Spor Salonu'nda, tenis Kepez Belediye Spor Kompleksi'nde, voleybol ise Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki çok amaçlı spor kompleksinde yapılacak.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!