Hedef hizmet sektörü ve turizm

Güncelleme Tarihi:

Hedef hizmet sektörü ve turizm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 10:54

Hedef hizmet sektörü ve turizm

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (İGSİAD) Başkanı Hasan Büyükçam, Isparta'da hizmet sektörü ve turizmi geliştirmeye yönelik adımlar atacaklarını söyledi.
İGSİAD'ın Hasan Büyükçam başkanlığındaki yeni yönetim kurulu basınla bir araya geldi. Toplantıda Başkan Büyükçam, 3 yıllık görev süreleri içerisinde yapacaklarını anlatırken, hizmet sektörü ve turizmi geliştirmeye yönelik adımlar atacaklarını söyledi. Isparta'da sanayinin eskisi gibi olmasının artık olmadığına dikkati çeken Büyükçam, "Isparta menfaatine, ekonomisine faydalı olacak her şeyin yanında olmamız icap ediyor. Bazı veriler bize gösteriyor ki Isparta genelinde yüzde 57'si tarımla, yüzde 30'u hizmetle, yüzde 8'i sanayiyle uğraşmakta. Merkez ilçede hizmet sektörü yüzde 60, tarım yüzde 20, sanayi yüzde 10'dur. Yüzde 60'ı hizmet sektöründe olan bir şehirde sanayiyi tekrar canlandırmak çok zor olmayabilir fakat elimizde bir nimet var. Bu konu üzerine gidilmelidir. Isparta, öğrencisiyle anılan, turizmle anılması gereken şehir olması gerekir. 3 yıllık çalışmalarımız daha çok bu yönde olacaktır" dedi.
IGSİAD'ın Isparta'da çok sayıda ivonatif düşünceyi ortaya koyduğunu belirten Büyükçam, "İtalya'da uygulanan askıda ekmek kampanyasını Isparta'da ilk askıda ekmek olarak uygulayan dernek IGSİAD'dır ve buradan Türkiye geneline yayılmıştır. IGSİAD, Isparta'ya GÖLDOKS'u kazandırmıştır ve halen faaliyetine devam etmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!