HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:54

- Kayseri Baro Başkanı Konaç:- "Bir teröristin cenazesine siyasi bir kimlikle gidiyorsanız topluma 'Biz teröre açık destek veriyoruz' anlamı taşıyan bir mesaj veriyorsunuz demektir"- MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Taş:- "Bu kadar insanın katili olan birinin cenazesi yıkanır, defnedilir bu ayrı. Ancak bir milletvekilinin sanki iyi bir iş yapmış gibi buraya gidip taziyede bulunması aldığı oylara ihanettir ve temsil ettiği insanlara sadakatsizliktir"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziye çadırına gitmesine ilişkin, "Bir teröristin cenazesine siyasi bir kimlikle gidiyorsanız topluma 'Biz teröre açık destek veriyoruz' anlamı taşıyan bir mesaj veriyorsunuz demektir" dedi.

Konaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarıyla tüm ülkenin canı yanarken, siyasetçi kimliği taşıyanların teröristlerin cenazesine gitmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Yıllarca özgürlüklerin önündeki engellerin siyasette de kaldırılması için mücadele edildiğini anımsatan Konaç, bugün ise siyasetle terörün iç içe geçtiği bir görüntü sergilendiğini belirtti.

"Van'daki taziye çadırı hepimizin içini sızlatan bir görüntü" diyen Konaç, şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

"Bir teröristin cenazesine siyasi bir kimlikle gidiyorsanız topluma 'Biz teröre açık destek veriyoruz' anlamı taşıyan bir mesaj veriyorsunuz demektir. Siyaset tamam, özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili adımların atılması tamam, doğuda sokağa çıkma yasağından dolayı Kürt kardeşlerimizin mağduriyetleri tamam ancak teröre bu kadar açık destek verilmesinin kabul edilir tarafı yok. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısına destek veriyorum. Artık siyaseten dokunulmazlıklar konuşulmaz, gereği yapılmazsa Türkiye başka bir çatışmanın merkezi haline gelecek. Bu anlamda acelece bu adımların atılması, dokunulmazlıkların kaldırılması lazım."

- "Milletin oyuna ihanettir"

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş da insanoğlunun Allah'ın yarattığı en kıymetli varlık olduğunu, TBMM'deki milletvekillerin de milletin hukukunu korumakla görevlendirildiklerini dile getirdi.

Vekillerin yasalar içinde kalarak halka hizmet etmeleri ve Meclisin açılışında yaptıkları yemine sadık kalmaları gerektiğini vurgulayan Taş, şunları söyledi:

"İnsanları katletmek bir insanlık suçudur. Ankara'daki saldırıda 29 vatandaşımız hayatını kaybetti, bu insanların hayatını sonlandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye'nin mevcut yasaları da Türkiye toplumunun inancı da böyle bir katliama asla razı olmaz. Bu saldırıyı yapan, bu kadar insanın katili olan birinin cenazesi yıkanır, defnedilir bu ayrı. Ancak bir milletvekilinin sanki iyi bir iş yapmış gibi buraya gidip taziyede bulunması aldığı oylara ihanettir ve temsil ettiği insanlara sadakatsizliktir. Bu insanlarla ilgili hazırlanan fezlekeler Cumhurbaşkanının da dediği gibi tozlu raflarda kalmamalıdır, işleme geçirilmelidir. Meclisin iş olsun diye fezlekenin bekletildiği bir yer olmadan çıkarılması gerekir."

Haberin Devamı

Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise milletvekillerinin devletin vergileriyle maaş aldıklarını anımsatarak, "Maaşlarını devletten alıp Türk Devletine düşmanlık yapıyorlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!