Hazinedar: "Ortaköy Vadisi’nin 2 yıl içinde halkla buluşacak"

Güncelleme Tarihi:

Hazinedar: Ortaköy Vadisi’nin 2 yıl içinde halkla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:24

Hazinedar: "Ortaköy Vadisi’nin 2 yıl içinde halkla buluşacak"

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) ULUSLARARASI Çağdaş Heykel Sempozyum kapanış töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ortaköy Vadisi’nin 2 yıl içinde halkla buluşacağını açıkladı.

8 Nisan’da Ortaköy Vadisinde ‘Barışmak’ temasıyla hayata geçirilen Uluslararası Çağdaş Heykel Sempozyumu Ortaköy Vadisinde düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Başkan Yardımcısı Mürvet Günday, Uluslararası Çağdaşa Heykel Sempozyumu koordinatörü Özlem Alıcı, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

“BETONLAŞMAYA HİÇBİR ŞEKİLDE İZİN VERİLMEYECEK”

Vadi için hazırlanan proje detayları hakkında bilgiler veren Hazinedar,“ Ortaköy Kültür Vadisi,200 bin metrekare alan Beşiktaş’ın en güzel yeri. Hiç kullanılmayan, şehrin bir parçası olduğu halde insanın ve yaşamın bir parçası olamayan bu alanı 2 yıl içinde halkımızla buluşturmak istiyoruz. Burayı sanat sempozyumlarının merkezi haline getireceğiz. Belki bir Ortaköy Açık hava olacak. Betonlaşmaya hiçbir şekilde izin vermeden 200 dönümlük bu alanı aktif yeşil alan olarak halkımızın ve İstanbul’un hizmetine sunacağız.” dedi.

ESERLER BAHÇE VE ÇİÇEK FESTİVALİNDE SERGİLENECEK

Sempozyum kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Brezilya, Hollanda, İtalya ve Yunanistan’dan katılan heykeltraşlar, paslanmaz çeliklere ve mermerlere yaptıkları figürlerle insanlara barışı anlatmaya amaçladı. Sempozyum için eserlerini tamamlayan sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi. Uluslararası Çağdaş Heykel Sempozyumunda sanatçılar tarafından üretilen heykeller 6-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivalinde sergilenecek.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!