Hayvanları Koruma Derneği'nden basın açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hayvanları Koruma Derneğinden basın açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 16:10

Hayvanları Koruma Derneği'nden basın açıklaması

Haberin Devamı

Cafer ELMAS / BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Hayvanları Koruma Derneği Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca hazırlanan özellikle sokak hayvanlarını sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısını geri çekmesi amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Şehitler Parkı'nda bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklamayı yapan Başkan Esma Sühendan Senger "Hiçbir hayvan kaderine terk edilemez" dedi. Başkan Senger açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hükümetimize Çağrımızdır; 5 bin 199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılması için Orman Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan, özellikle sokak hayvanları için sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısı, katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır. Talebimiz, Bu tasarının, STK lar, akademisyenler, Veteriner Hekimler Odaları ve BARO Hayvan Hakları Komisyonlarının da katılımı ile tekrar görüşülüp, çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasıdır. Bu tasarı katliam maddeleri içermektedir:Kısaca İnsanla iç içe yaşayan hayvanların artık varlığını insansız sürdürmesi düşünülemez. Sahipsiz sokak hayvanı yoktur.  O hayvanların sahibi devlettir. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesine göre de bütün hayvanların insanca bakılma gözetilme ve korunma hakkı vardır. Ve hayvanlara fiziki ve psikolojik acı verecek tıbbi ticari bilimsel deney yapılamaz. Hayvan hak sahibi olan bir varlıktır. 2 Ekim 1997'de üye devletlerce imzalanarak Mayıs 1999'da yürürlüğe giren Amsterdam Antlaşması ile hayvanların duygulu varlıklar olduğu benimsenmiştir. Hiç bir hayvan kaderine terk edilemez."
--
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!