Hayvanlara klima

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlara klima
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 13:57

Hayvanlara klima

Haberin Devamı

BİLİM Kahramanları Derneği tarafından İZFAŞ desteğinde gerçekleştirilen Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL Turnuvaları'nda, deniz kırlangıçları için hazırlanan üreme platformu ve hayvanlar için ücretsiz olarak tasarlanabilen klima projesi en yüksek puanı aldı.

Gençlere bilimi sevdirirken çevresine, doğaya ve topluma duyarlı bireyler yaratmayı amaçlayan, Bilim Kahramanları Derneği tarafından 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' adı altında, İZFAŞ ve Fuar İzmir ev sahipliğinde gerçekleştirilen First Lego League 13. Sezon Türkiye Turnuvaları İzmir buluşması tamamlandı. Bu yılki teması 'Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız' olan turnuvaya, 9-16 yaş arası yaklaşık bin 500 genç ve aileleri katıldı. Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Manisa ve Muğla'dan gelen 72 takım, hazırladıkları projelerini Bilim Kahramanları Derneği gönüllülerinden oluşan jüriye sundu.

DENİZ KIRLANGIÇLARINA ÜREME PLATFORMU

Etkinliğin ilk gününde deniz kırlangıçları için hazırladıkları projeyle en yüksek puanı alan Özel TAKEV Fen Lisesi öğrencileri de ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanan takımlardan biri oldu. Turnuvaya 'Auxilium' adıyla katılan 9. sınıf öğrencilerinden Öykü Erdalkıran ve Serra Albayrak, projelerini şöyle anlattı:

"Deniz kırlangıçları yuvalarını ve yumurtalarını taşlık alanlara konuşlandırıyorlar. Fakat gerek rüzgar ve dalgalar, gerekse insanların verdiği zararlardan dolayı yuvaları zarar görüyor ve yumurtaları kırılıyor. Bu yüzden deniz kırlangıçlarının nesilleri tükeniyor. Biz de İzmir Kuş Cenneti'nde deniz kırlangıçları için üreme platformları hazırladık."

Turnuvanın ikinci gününde ise Narlıdere Özel TAKEV Ortaokulu öğrencileri hayvanlar için ücretsiz olarak tasarlanabilen bir klima projesiyle en yüksek puanı alan takım oldu. Klimanın, başta hayvanların yaşadığı kapalı alanlarda olmak üzere her yerde kullanılabileceğini belirten 8. sınıf öğrencileri, ilk olarak hazırladıkları projenin patentini alacaklarını belirtti. Robotakev takımı, ulusal turnuva için çok iyi hazırlanacaklarının da sözünü verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!