Hayvanlar için yem bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlar için yem bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 12:18

Hayvanlar için yem bırakıldı

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde kar nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. İlkokul öğrencileri de ağaçlara kuşlar için yem bıraktı.

Yalvaç'ta yaklaşık 2 haftadır etkili olan kar yağışı yaban hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Orman İşletme Şefliği ekipleri kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı. Özgüney Köyü sınırlarında kepçeyle kar küreme işlemi yapan ekipler bölgeye yem bıraktı. Köylüler de yem bitkisi ve hububat bağışında bulundu.

ÖĞRENCİLERDEN DUYARLI DAVRANIŞ

Yalvaç Gazipaşa İlkokulu'nun 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri de öğretmenleri nezaretinde kış koşullarında beslenme zorluğu çeken kuşlar için yemlik yapıp okul çevresindeki ağaçlara astı. Evlerinden getirdikleri hububat türü yemleri hazırladıkları yemliklere koydu. Okul Müdürü Mustafa Veli Şahin, bölgede yaklaşık 15 gündür her yerin karla kaplı olması nedeniyle doğadaki hayvanların yeterli beslenebilme olanağı bulamadığını belirterek, öğrencilere doğa sevgisi aşılamak, zor durumda olan canlılara yardım eli uzatılması gerektiği bilincini edindirmek amacıyla çalışmayı yaptıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!