Hayırsever Palazca'dan anlamlı bağış

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever Palazcadan anlamlı bağış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 16:58

Hayırsever Palazca'dan anlamlı bağış

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri bünyesinde hem obezite hem diyabet hastalıklarının tanısının konulup, tedavi edilebileceği Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi için protokol imzalandı. Merkez, hayırsever işadamı Halil İbrahim Palazca tarafından yaptırılacak.

Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi'nin protokol töreni, PAÜ Rektörlüğünde düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, hayırsever işadamı Halil İbrahim Palazca, oğlu Mehmet Palazca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan ve PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu törene katıldı. Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi'nin protokolü rektör ve hayırsever arasında imzalandı.

Obezitenin çağın vebası olduğuna dikkat çeken Rektör Bağ, nüfusun büyük çoğunluğunun bu hastalıkla mücadele ettiğine söyledi. Kurumsal olarak hızla gelişen bilimin ışığında bu hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlamak istediklerini belirten Rektör Bağ, bağışlarından dolayı hastanenin yapımını üstlenen Halil İbrahim Palazca ve ailesine teşekkür etti.

Hayırsever işadamı Halil İbrahim Palazca ise Denizli ve Türkiye'ye böyle bir merkez kazandırılması konusunda projeye önder olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Türkiye'de ilk olarak hem obezite hem diyabet hastalıklarının beraber tanı ve tedavisinin yapılacağı merkez, Amerika'da Joslin Diyabet Merkezi'ni model alarak oluşturulacak. Kampüste yapılacak olan merkez için Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalar sürdürülecek. Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi, yaklaşık 1500 metrekare büyüklüğünde ve 35 yatak kapasiteli olup, diyabet hastalığı üzerine araştırmalar da yapılacak. Merkezde aynı zamanda kardiyolojiden göze diyabetin hasar verdiği organların tedavisi için çeşitli bilim adamlarının bir arada olacağı multidisipliner bir merkez olacak.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!