Haydi Melis herkes seninle

Güncelleme Tarihi:

Haydi Melis herkes seninle
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:19

SEVİL-Bahadır Akbaş´ın kızları, 7 yaşındaki Melis´e 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

2.5 yıl süren tedavinin ardından Melis’in tedavisi sonlandı, ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı.
Tedavisine Ege Üniversitesi Hastanesi´nde devam edilen Melis´e uygun ilik bulunması için Türkiye seferber oldu. Binlerce kişi için kan verirken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uygun iliğe sahip donörün ABD´de bulunduğunu açıkladı. Naklin aralık ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, vericinin tüm testlerinin yapılması için SGK tarafından 22 bin euro ödeme ABD´deki sağlık kuruluşuna yapıldı. Üst ve alt tarama testleri sonucunda vericinin, kemik iliği hücrelerinin Melis´le
tam uyumlu olduğu da belirlendi. Bu arada Almanya´dan da bir verici tam uyumlu çıktı. Bunun üzerine doktorlar Almanya´daki donörü tercih etti.

Saat 10.00’da başlıyor
Melis´i sağlığına kavuşturacak nakil, bugün saat 10.00´da, Prof. Dr. Savaş Kansoy ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek. Nakil öncesi son hazırlıkları yapılan Melis´in heyecanlı olduğu öğrenilirken, baba Bahadır Akbaş tarafından sosyal medya aracılığıyla kan ve trombosit ihtiyacı bulunduğu paylaşıldı. Bu çağrıya da duyarlı kişiler kısa sürede uyarak bağışlarını yaptı. Baba Bahadır Akbaş, “Melis iki gündür stresliydi. Ancak şu an iyi ve heyecanlı. İnşallah ameliyat başarılı geçecek, kızımız sağlığına kavuşacak ve çektiğimiz sıkıntılar son bulacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!