Haydi çocuklar ‘atta’ya gidelim!

Güncelleme Tarihi:

Haydi çocuklar ‘atta’ya gidelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 12:18

Çocukları dünyanın farklı köşelerinden sahne sanatları örnekleri ve etkinliklerle buluşturan Atta Çocuk ve Gençlik Sanat Festivali başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen festival, her yaş grubundan çocuklara yönelik tiyatro oyunları, dans gösterileri, animasyon filmler ve interaktif hikâye anlatımlarıyla 5 Aralık’a kadar sürüyor.

Haberin Devamı

Çocuklar ve gençler için uluslarası nitelikte bir sanat festivali olan Atta Festival’de bu yıl 0-3 yaş grubu da düşünüldü, Litvanya’dan gelen ve 2 Aralık Cumartesi saat 11.00 ve 13.00’te MSGSÜ Şebnem Selışık Aksan Sahnesi’nde sahnelenecek ‘Puzzle’; bir çocuğun tüm gelişim evrelerini görebileceğiniz renkli bir dans performansı. Dansçılar; emekleme, zıplama, yürüme, koşma, alkışlama, saklanma gibi bir bebeğin gelişim dönemlerini sergilemekle kalmıyor, zaman zaman havuç, domates, salatalık, bazen de çiçek olarak
canlandırıyor.
İspanya’dan gelen ‘Seslerin Mırıltısı’ ise doğal manzaralardan kentlerimizin, telefonlarımızın gürültüsüne, her gün karşılaştığımız nesnelere kadar seslerin manipüle edildiği canlı bir performans. Geçmişten geleceğe, kâğıda yazı yazmadan web’deki yaşamlarımıza bir yolculuğa çıkacağımız, gerçek ve fantastik dünyaların yer aldığı bu gösteride nesneleri, sesleri, mekaniği ve ışıkları işlerken sihirli bir atmosfer yaratılıyor. Oyun 3 Aralık Pazar saat 12.00 ve 14.00’te Kozyatağı (Kozzy) Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
Festivale Hollanda’dan konuk olan ‘iPet’ isimli oyun ise ekran bağımlılığımızı konu edinen; sözsüz bir biçimde müzik, sihir ve hareket ile erken yaştaki seyirci için komik bir performans. 30 Kasım Perşembe saat 17.00’de Tan Sağtürk Akademi’de; 5 Aralık’ta 16.00 ve 18.00’de Hisar Okulları Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
Festivalin İspanya, Litvanya, Hollanda ve Türkiye’den sanatçı konukları çocuklar için performanslar sergileyecek, atölyeler yapacaklar. Hakan Silahsızoğlu’nun kurucusu olduğu Atta Festival’e bu yıl UNIQ İstanbul, Kozyatağı (Kozzy) Kültür Merkezi, MSGSÜ Şebnem Selışık Aksan Sahnesi, Hisar Okulları Kültür Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, İngiliz Tarabya Okulları, Salon İKSV
ve Tan Sağtürk Akademi ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Programın tamamına www.attafestival.com adresinden ulaşabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!