Hayata Atılım için...

Güncelleme Tarihi:

Hayata Atılım için...
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 15:50

Kurulduğu günden itibaren iş hayatına iyi donanımlı ve "geleceğe iz bırakan bireyler yetiştirme" yi hedefleyen Atılım Üniversitesi, ekonomik gücü olmayan başarılı öğrencilere de destek vermeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 8 bine yakın öğrenciye ekonomik anlamda destek veren üniversite bütçesinden bunun için 68 milyon TL ayırdı.

Haberin Devamı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ile üniversite ve hedefleri üzerine konuştuk:

/images/100/0x0/55ea2dd1f018fbb8f86fe6cb

" Yeni hangi bölümleri açıyorsunuz? Bu bölümü diğerlerinden ayıran özellikler neler?

Bu sene tercih kılavuzunda yer alacak yeni bir bölümümüz bulunmuyor. Ancak geçen sene ek yerleştirme döneminde ilk öğrencilerini alan ve dört yıllık İngilizce lisans eğitimi veren Sivil Havacılık Yüksek Okulu ilk defa tercih döneminde kılavuzda yer alacak. Dünyada yükselen sektörlerden biri olan havacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi amaçlayan Sivil Havacılık Yüksek Okulumuz, bünyesinde barındırdığı Uçak Gövde-Motor Bakımı, Uçak Elektrik-Elektronik ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümleri ile sektörün ihtiyacına yönelik teknik bölümleri ile özel bir konumda.

Haberin Devamı

" Üniversite olarak farkınız ne?Â

Atılım Üniversitesi olarak farkımız, "geleceğe iz bırakan" bireyler yetiştirme acımızda gizli. ABET ve MÜDEK gibi uluslararası standartlara uygun programlarımızda 95 laboratuvar ve birçok atölye altyapısı ile uygulamalı eğitim gören öğrencilerimiz,   mezun olduklarından sonra kısa sürede işe yerleşebiliyor. Tüm mezunlarımızın istihdam oranı yüzde 92'dir. Ayrıca yurtdışı deneyimine sahip, dil konusunda engeli olmayan, kendini sürekli bilimsel çalışmalarla geliştiren ve saygın üniversitelerde   eğitim alan, görev yapan akademik kadromuz, tüm bilgi, birikim ve deneyimlerini öğrencilere aktarıyor.

" Burs koşullarınız, yüzdeniz nedir? Kimlere hangi koşullarda burs veriyorsunuz?

Atılım Üniversitesi'nde kuruluşundan bugüne kadar toplam 7.668 öğrenciye burs verildi. 2011-2012 yılında lisans öğrenimi yapmakta olan 1.414 öğrenci burs aldı. Bu sayı mevcut öğrencilerimizin yüzde 32'sini oluşturuyor. Her yıl burs alan öğrenci    sayısının arttığı Atılım Üniversitesi'nde bugüne kadar üniversite tarafından verilen bursların toplam tutarı ise 68 milyon TL. LYS ve YGS sonuçlarına göre yüzde 100, 75, 50 ve 25 burslu kontenjanlara yerleştirilen lisans öğrencileri İngilizce hazırlık   sınıfı (en fazla iki yıl) ve sekiz dönem bölüm eğitimi öğretim ücretinden bursluluk oranlarına göre muaf tutuluyorlar. Sekiz dönem lisans eğitimi süresince bursun    devamında başarı koşulu aranmıyor ve burs kesilmiyor. Ayrıca, Üniversitemiz    yüzde 100 burslu lisans programlarına yerleştirilen öğrencilerden MF-4, TM-1-2-3, TS-1 ve YGS-1-6 puan türü ilk 1-15.000 sırada olan ve kayıt yaptıran öğrenciler,    üniversitemiz tarafından yapılan kitap yardımından ile öğretim dönemini kapsayan (Ekim- Haziran ayları dâhil olmak üzere) 9 ay boyunca, aylık 300 ile 600 TL arasında    cep harçlığından yararlanıyor. Üniversitemizin ücretli kontenjanlarına yerleştirilen ve ders yılı sonunda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,

/images/100/0x0/55ea2dd1f018fbb8f86fe6cd
00 ve üzeri olan  öğrenciler, başarı durumlarına göre farklı oranlarda (1/3, yüzde 50 ve 100) başarı    burslarından yararlanabiliyor. Üniversitemizin ücretli kontenjanlarını tercih  sıralamasında ilk beş sırada tercih eden ve yerleştirilen öğrencilere  normal öğrenim süresince (İngilizce hazırlık sınıfı ve 8 dönem bölüm eğitimi) öğretim ücretinin yüzde   10'undan muaf tutularak tercih bursu sağlanıyor. Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarından mezun olup LYS ve YGS sonucuna göre Üniversitemizin ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere ise normal öğrenim süresince (İngilizce hazırlık sınıfı ve 8 dönem bölüm eğitimi) öğretim ücretinin yüzde 25'inden muaf tutularak teşvik burcu veriliyor.

Haberin Devamı

MEZUNLARIMIZIN YÃœZDE 92'SÄ° KARÄ°YER HEDEFÄ°NE ULAÅžIYOR

" Sizden mezun olan öğrencilerin  en belirgin özelliği nedir?

En belirgin özellikleri mezuniyet sonrası iş hayatına hazır olmalarıdır. Bu özelliği sağlayan başlıca unsurlar ise 95 laboratuvar, atölyeler vb. Altyapı olanakları ile uygulamalı eğitim vermemiz, stajlar ve kariyer hayatına yönelik eğitim ve yönlendirmelerle öğrencilerimizi desteklememizdir. Üniversitedeki eğitimleri sırasında doğru yönlendirilen, iş başvuruları esnasında özgeçmiş yazımı, mülakat teknikleri ile sektör ve iş seçme konusunda profesyonel yardım alan öğrencilerimiz, mezun
olduktan sonra yüzde 92 oranında arzu ettikleri kariyer hedeflerini gerçekleştiriyor. Ayrıca birçok saygın üniversitede öğrenci değişim programları ile öğrenim görme ve staj yapma imkânına sahip olan öğrencilerimiz, ülkemizin ve dünyanın sayılı   üniversitelerinde eğitim alan ve görev yapan akademisyenlerden eğitim alıyor.

Haberin Devamı

" Öğrenci başına kaç öğretim üyesi düşüyor?

/images/100/0x0/55ea2dd1f018fbb8f86fe6cf

Üniversitemizde 12 öğrenci başına 1 öğretim üyesi düşüyor.

" Fiziki ortamlarınız konusunda bilgi verir misiniz?

Ankara'nın gözde yaşam alanlarından İncek'te kurulu olan kampüsümüz 250   dönümlük bir alan üzerinde kurulu. Sosyal Bilimler Enstitüsü dışındaki tüm eğitim birimleri Atılım Üniversitesi Yerleşkesi'nde. 1996 yılında 3700 m2'lik kapalı alanda eğitime başlayan Atılım Üniversitesi, 16 yılda 32 kat büyüyerek toplamda 120.000 m2'lik kapalı alana ulaşmış bulunuyor. Yerleşkemizde kapalı spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortları, fakülte bina ve laboratuvarları, amfi-tiyatro ile Mükemmeliyet  Merkezi binaları bulunuyor. Kent merkezine 20, çevre yoluna 6 km uzaklıkta bulunan  yerleşkemizde 4000 öğrenciye hizmet verebilecek beş kafeterya ve bir kantin bulunuyor. Kafeterya ve kantinler öğrencilere, akademik ve idari personele  beslenmenin insan hayatındaki önemi doğrultusunda özenli hizmet veriyor.

Haberin Devamı

KAMPÜSÜMÜZ SPOR, SANAT VE BİLİM ALANINDA AÇIK HAVA SAHASI

" Öğrencilere tanınan sosyal imkânlar neler?
Atılım Üniversitesi'nde kapalı spor salonu, tenis kortları, açık yüzme havuzu ve açık spor alanları, öğrencilerimizin sportif anlamda gelişmelerini sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Öğrencilerimizin spor alanlarını kullanarak spor yapabilmeleri, Spor Koordinatörlüğümüzce düzenlenen kur

/images/100/0x0/55ea2dd1f018fbb8f86fe6d1
slara  katılarak kendilerini geliştirebilmeleri ve üniversite içi turnuvalara katılma imkânları bulunuyor.

Yerleşkemizde bulunan tesislerimizde öğrencilerimizle kurduğumuz takımlarla Basketbol, Voleybol, Futbol, Salon Futbolu, Yüzme, Atıcılık, Okçuluk, Hentbol, Amerikan Futbolu ve Masa Tenisi dallarında üniversiteler arası yarışmalara katılıyoruz ve turnuvalarda önemli başarılar elde ediyoruz. Ayrıca yeni kurulan Flag Futbol, Eskrim, Tenis ve Buz Hokeyi takımlarımız da üniversitemizi temsil etmeye başladı. Bunların yanı sıra Üniversitemiz Spor Koordinatörlüğü'nce Pilates, Step-Aerobik, Dart, Havalı Tabanca Atıcılık, Bilardo, Masa Tenisi, Fitness, Dans ve Doğa Sporları alanlarında da kurslar düzenleniyor. Öğrencilerimizi bilimsel ve kültürel anlamda geliştiren, onlara vizyon sağlayan, farklı değer ve özellikler katan, hedefler belirleyerek bu doğrultuda girişimde bulunmalarına destek olan çalışmaların yanı sıra, "kaliteli eğitimi tamamlayan, kaliteli sosyal yaşamdır" ilkesiyle, öğrencilerimize sunduğumuz sosyal ortamlarla kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda, üniversitelerde sosyal ve kültürel ortamı oluşturmada en önemli unsur olan öğrenci kulüplerini her konuda destekleyerek farklı alanlarda 63 ayrı kulübün kurulmasını sağladık.

Öğrencilerimizin yüzde 60'ı bu kulüplere üye olarak yöneticilik ve ekip çalışmasını öğrendi, farklı alanlarda tecrübe kazanarak kişisel gelişimlerine katkı sağladı. Kulüpler kendi alanlarında, teknik amaçlı ve sosyal geziler, paneller, konferanslar, söyleşiler, kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirerek yaratılan sosyal ortamı paylaşmayı ve iş hayatını öğrencilik yıllarında tanıma olanağını bulmuşlardır.

Haberin Devamı

" Mezunlara kariyer yönlendirmesi yapıyor musunuz?

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Ofisimiz aracılığı ile öğrencilerin akademik hayatları boyunca geleceklerini planlarken karar verme süreç

/images/100/0x0/55ea2dd1f018fbb8f86fe6d3
lerine katkı sağlamak ve doğru yönlendirilmelerine yardımcı olmak amacıyla danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Bu kapsamda iş hayatına yönelik olarak ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin takibi, sektörlerin anlaşılması ve iş piyasası ile ilgili eğilimlerin belirlenmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ofisin temel işlevlerinden biri de iş   başvurusu yapmaya hazırlanan mezun adaylarına özgeçmiş yazımı, mülakat  teknikleri ile sektör ve iş seçme süreçlerinde yardımcı olunması. Buna ek olarak; Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Ofisi, yerel ve ulusal düzeydeki firmalar, kurumlar, sivil toplum örgütleri, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, kamu kurumları ve uluslararası organizasyonlarla işbirliği oluşturarak uzun vadeli  ilişkiler geliştirirken, sürekli yenilenen web sayfası, şirketlerin katılacağı Kariyer Günleri ve iş dünyası ile ilgili konferans ve seminerlerle öğrencilere formasyonlarını   oluşturmada sürekli olarak rehberlik ediyor. Ayrıca, Atılım Üniversitesi Mezunlar Derneği ile işbirliği içerisinde mezun öğrenciler ve üniversite arasındaki iletişimin sürekliliğini sağlayarak mezunlarımızla ilgili çeşitli araştırma ve raporlar hazırlıyoruz ve mezunlarımızı biraraya getiren çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNDE TERCİH SOSYAL BİLİMLERDEN YANA

Atılım Üniversitesi'nin 14 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında yaptığı "Türkiye'de Üniversite Eğitimine Bakış ve Beklentilerin Ölçümlenmesi Araştırması"na göre, üniversite öğrenci adayları ağırlıklı olarak sosyal bilimler temelli bölümleri tercih etme eğiliminde. Sürecini AVD Araştırma'nın yürüttüğü araştırma, gençlerin üniversite eğitimini almadaki öncelikleri sırasıyla meslek/iş sahibi olmak, iyi bir geleceğe sahip olmak, yaşam standardını yükseltmek ve ekonomik özgürlük sağlayabilmek unsurlarını öne çıkarıyor. Araştırmada dikkatleri çeken bir diğer nokta ise hem üniversite öğrenci adaylarının hem de velilerin çocukları için en çok tercih ettikleri bölümün Hukuk olması. Aday öğrenciler ve velilerin hemfikir olduğu bir diğer nokta ise üniversiteden öncelikli beklentinin iyi bir eğitim olarak ifade edilmesi. Üniversiteye hali hazırda devam eden öğrenciler ise iyi bir eğitim kadar sosyal hayatı da öncelikli beklentiler arasına katıyor.

/images/100/0x0/55ea2dd1f018fbb8f86fe6d5

ÖĞRENCİ UYGULAMALI EĞİTİM İSTİYOR

Araştırma sonuçlarına göre, üniversite öğrencisi ve mezunlar öncelikle üniversitelerin teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim vermesini talep ediyor. Bu talepleri sosyal kampüs ve yüksek eğitim kalitesi takip ediyor. Mezunlar bunlara ek olarak iş hayatına hazırlama görevinin öneminin altını çiziyor. Üniversitelerin uygulamalı eğitime yönelik laboratuvar vb. altyapı olanakları ile staj imkanları, kariyer merkezleri ile sundukları hizmetler ve "sosyal kampüs" tanımı önem kazanıyor.

SON KARAR ÃœNÄ°VERSÄ°TE ADAYININ

Araştırmadan çıkarılan bir diğer önemli sonuç, üniversite ve bölüm tercihlerinin belirlenmesindeki inisiyatifin üniversite adayında olduğunu gösteriyor. Birçok bilgi kaynağından faydalanan aday, en son kararı kendisi veriyor. Üniversite aday velileri de çıkan sonuca göre son kararın çocuklarına ait olduğunu teyit ediyor. Ancak arkadaş çevresi, eğitimin yeterliliği ve mezuniyet sonrası istihdam konusunda endişe taşıyorlar.

KESÄ°NTÄ°SÄ°Z BURSLAR

ATILIM Üniversitesi'nin ÖSYS ile sunduğu burslar karşılıksız, bursun devamı sınıf- ders geçme veya herhangi bir koşula bağlı değil. İngilizce hazırlık sınıfı (en fazla 2 yıl) ve 8 dönem (4 yıl) bölüm  eğitimi süresince devam ediyor.

Ä°STÄ°HDAM ORANI YÃœZDE 92

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü ve danışmanlık sisteminin yönlendirmesi ile gelecek hedeflerine uygun ders programları belirleyen, farklı alanlarda kendilerini geliştiren Atılım Üniversitesi öğrencileri, mezuniyetleri    sonrasında sadece Türkiye'de değil tüm dünyada iş bulabilecek donanımla            hayata atılıyor. Mezuniyet sonrasında gerçekleşen istihdam oranı yüzde 92

MESLEK LÄ°SELERÄ°NE TEÅžVÄ°K BURSU

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olup, ÖSYS ile Atılım  Üniversitesi'nin ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere yüzde 25 Teşvik bursu verilir.

ENTELEKTÃœEL DERÄ°NLÄ°K PROGRAMI: HAYATA ATILIM PROGRAMI

ATILIM Üniversitesi, öğrencilerin sadece bilgi sunarak hayata hazırlanamayacağı gerçeğinden yola çıkarak; dünyayı okuma, rekabette başarılı olma ve güzel       yaşama yöntemlerini öğrencilere benimseten Hayata Atılım Programı ile öğrencilerinin entelektüel birikimini geliştirmelerine destek oluyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!