Hayal mi diye düşündüm

Güncelleme Tarihi:

Hayal mi diye düşündüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 01:36

KUZEY Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil’de katıldığı toplantıda “Milat” olarak nitelendirdiği Diyarbakır ziyaretinde dünyanın hiçbir yerinde görmediği ilgiyle karşılaştığını söyleyip, “Hayal miydi diye düşündüm” dedi.

Haberin Devamı

‘Kurdistan TV’ ile ‘Zagros TV’de önceki gün yayınlanan konuşmasında Barzani şunları söyledi:

BAYRAK DUYGULANDIRDI

“Diyarbakır’da gördüğüm manzara hayal miydi gerçek miydi diye düşündüm. Daha önce gizlice de (izinsiz) olsa gördüğüm Kürdistan bayrağıyla (Kürt yönetiminin kullandığı bayrak) seviniyordum. Kürdistan bayrağının alenen Diyarbakır sokaklarında dalgalanması beni çok duygulandırdı.

DÜRÜST SİYASET

AK Parti ile aramızda neredeyse çatışma çıkacaktı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Erbil ziyaretinde Kürt sorunun çözümüne ilişkin ‘Artık Kürtler inkar edilmeyecek’ dedi. Ben de her türlü desteği vereceğimi söyledim. Türkiye’de asker ve Kemalistler bu sorunun önünde hep engel oldu. Madem Kürt asimilasyonu olmayacak, biz de Türkiye ile siyasette yeni bir dönem başlattık. 15 yıl aradan sonra Türkiye’de dürüst bir siyaset başladı. Başbakan Erdoğan bana Kürtçe, ‘Bı xer hatin’ (Hoş geldiniz) dedi. Daha önce kimse Kürtçe konuşamazdı. Bu ziyaret Kürtler için bir milattı. Bu kurtuluş kapısını kapatmamak gerekiyor.”

Haberin Devamı

Kürdistani Demokrat Parti kuruluyor

MESUD Barzani’nin Diyarbakır ziyareti ve Başbakan Erdoğan’ın kendisine gösterdiği yakın ilgi, Irak, Suriye ve İran’dan sonra Türkiye’de de Barzani çizgisinde bir siyasi partinin kuruluş çalışmalarına hız kazandırdı. 19-20 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’daki toplantıda, aralık sonunda kurulması planlanan partinin adının ‘Kürdistani Demokrat Parti’ olması görüşü ağırlık kazandı. Esat Canan’ın Barzani ile aynı aşiretten gelmesi, Leyla Zana ile Barzani’nin birbirlerine ‘abi-kardeş’ diye hitap etmesi bu isimlerin partiye katılım olasılığını güçlendiriyor. Şükrü KÜÇÜKŞAHİN/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!