HAVELSAN kapılarını Ankara Hürriyet’e açtı

Güncelleme Tarihi:

HAVELSAN kapılarını Ankara Hürriyet’e açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 00:00

Hava Kuvvetleri başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük yazılım tedarikçileden olan HAVELSAN kapılarını Ankara Hürriyet’e açtı. Yetkililer ürettikleri uçuş simulasyon cihazlarıyla pilota birebir gerçekliği yaşatarak en iyi pilotların yetişmesini sağladıklarını söyledi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük yazılım tedarikçilerinden olan HAVELSAN, kapılarını Ankara Hürriyet’e açtı. Üstün teknoloji çalışmalarını aktaran HAVELSAN yetkilileri, yaptıkları uygulamalar ve ürettikleri simülatörlerle dünyanın en iyi eğitimli savaş pilotlarının, operatörlerinin yetişmesine yardımcı olduklarını söyledi.

Dünyanın sayılı Uçuş Simülatörü üreticilerinden biri olan firmanın yetkilileri, üretilen simülatörlerle dünyanın neresinde olursa olsun sanal ortamda birebir gerçeklikle uçuş ve harekat eğitimlerinin verilebileceğini aktardı.

ELEKTRONİK ÜSTÜNLÜK SONUCU BELİRLİYOR

Hava savunma sistemleri uzmanı bir yetkili harekat sahasında hedeflemede doğruluk ile manevra ve bilgi teknolojisinin artık en önemli üstünlük olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin keşif, gözetleme ve istihbarat ihtiyaçlarına yönelik sistemler geliştiren HAVELSAN, sistem mühendisliği, sistem entegrasyonu, istihbarat değerlendirme sistemleri, test ve eğitimlerini de kapsayan geniş bir yelpazede özgün ve milli çözümler geliştirmekte ve teknik destek hizmeti vermektedir. Yine bu alandaki kabiliyetlerimiz ve geliştirdiğimiz çözümler ile uluslararası pazara daha çok açılarak, savunma alanında ihracat yapan ülke konumuna gelmektir."

DEVLETİN YAZILIM BANKASI

HAVELSAN’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük bilgi sistemleri tedarikçisi firmalarından biri olduğunu söyleyen yetkililer, sadece askeri teknolojiler konusunda değil, devletin sivil alandaki yazılım ihtiyaçlarını da karşıladıklarını söyledi. HAVELSAN’ın yazılım uzmanları, Ulusal Yargı Ağı Projesi, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi, Adli Sicil Bilgi Sistemi, Doküman Yönetim Sistemi, TCDD Kurumsal Kaynak Yönetim Sistemi ve Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sisteminin de kendilerinin ürettiğini ifade etti.

HAVELSAN’ın ürettiği projelerle yurt içinde ve dışında çok sayıda önemli ödülün sahibi olduğunu belirten yetkililer, vizyonlarının yazılım yoğun sistem alanlarında, bölgesel ve küresel işbirliğine dayalı rekabet gücü ile "Bilgi Teknolojileri ve Entegrasyonu" alanlarında Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden biri olmak olduğu söyledi.

DAHİLER TOPLANIYOR

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden yüksek dereceyle mezun olan adayları tercih ettiklerini belirten üst düzey bir yetkili "burada bizim paylaştığımız bir teknoloji üretim misyonudur. Çalışan 1135 personelin yüzde 80’i konusunda uzman mühendislerden oluşuyor. En iyi üniversiteleri en yüksek başarıyla bitiren adayları istihdam ediyoruz. Son yıllarda yaptığı ataklar ile Global Savunma pazarında da adını söz ettirmeye başlayan HAVELSAN’ın bugün için birlikte iş yaptığı ülkeler, Asya’dan Amerika’ya kadar dört kıtaya yayılmaktadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!