Havalimanı gibi korunacak

Güncelleme Tarihi:

Havalimanı gibi korunacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2018 15:40

Ankara Valiliği’nin, emniyet birimlerinden oluşturduğu komisyon, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki (AŞTİ) güvenlik açıklarını tespit ederek, rapor hazırladı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, AŞTİ'nin güvenlik sistemlerinde yapılan yeniliklerle koruma düzeyi, havalimanı seviyesine çıkartıldı. Bu kapsamda, AŞTİ'deki 27 giriş ve çıkış kapısından güvenlik zafiyeti olduğu belirlenen 10'u kapatıldı. Ayrıca AŞTİ'de çalışan personel için hazırlanan personel tanıtım kartları ile çalışanlara yönelik bir giriş oluşturuldu. Terminal içerisinde görev yapan güvenlik görevlilerin sayısı üç katına çıkarılarak, önemli noktalarda ikişer kişilik devriyeler oluşturuldu. Ayrıca AŞTİ çevresinde bulunan duvarlar yükseltilerek, dikenli ve jiletli teller yerleştirildi. Giden yolcu katındaki transit yol ve otoparklara giren araçların kontrollerinin yapılması için çalışma başlatıldı. Otobüs firmalarına imzalatılan tebliğ ile yolcuların kimlik bilgilerinin kaydedilmesi ve yabancı uyruklu şahıslara, Ankara Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü’nce verilen "seyahat belgesi" olmadan bilet satışı yapılmaması zorunlu kılındı. Bu konuda zafiyet gösterecek firmalara ağır idari ve adli cezalar verileceği bildirildi.

EMANET BÖLÜMÜNE X-RAY

Haberin Devamı

Ankara'dan diğer illere seyahat eden yolcular, AŞTİ girişinde aranarak terminale alınırken, komisyon raporu sonrası terminal alanında oluşturulan güvenlik noktaları ile Ankara'ya dışarıdan gelen otobüslerden inen yolcular ve bavulları da kurulan x-ray cihazları ile aranmaya başlandı. Yolcuların AŞTİ içine girmeden güvenlik aramasından geçirilmesi için Ankaray ile AŞTİ arasında bulunan bağlantı tüp geçidinin, alınan kararla güvenlik kontrol alanı haline dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca emanet bölümlerine bırakılan valizler de x-ray cihazından geçirilecek. Şifreli emanet dolapları da kameralarla izlenecek.

KAMERALAR DEĞİŞTİ ÇÖZÜNÜRLÜK ARTTI

AŞTİ içeresinde bulunan güvenlik kameralarının sayısı artırılarak, çözünürlükleri yüksek yeni kamera sistemleriyle değiştirildi. Araç giriş ve çıkışlarına yeni Plaka Takip Sistemleri (PTS) kuruldu. Rapor kapsamında verilen talimatla AŞTİ'deki firma ve işletmelere gelen ikram malzemesi gibi her türlü mal kabulünün yapıldığı kapıda da aynı güvenlik sistemleri kurularak, kontrollü mal alımı sağlanacak.

Haberin Devamı

TABANCAYLA X-RAY’DEN GEÇMİŞTİ

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın geçtiğimiz hafta AŞTİ’de yaptığı tedbil-i kıyafet güvenlik denetimi, Hürriyet Ankara tarafından gündeme getirilmişti. Vali Topaca, yanında koruma olmadan sivil bir vatandaş gibi belindeki tabanca ile x-ray cihazından geçerek AŞTİ’ye girmiş, kimse ilgilenmeyince gerekli önlemlerin üst düzeye çıkarılması için talimat vermişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!