Havai fişek ve dilek fenerine yasak

Güncelleme Tarihi:

Havai fişek ve dilek fenerine yasak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 17:53

Havai fişek ve dilek fenerine yasak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısında, kurak bir dönemden geçildiği gerekçesiyle, ormanlık alana 500 metre mesafede yangın riski taşıyan havai fişek ve dilek fenerlerinin kullanımı yasaklandı. Vali Ahmet Altıparmak, piknik yapan vatandaşları da uyararak, belirlenen piknik alanlarında ateş yakılmasını ve piknik sonrası mutlaka yakılan ateşlerin söndürülmesini istedi.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Karahasanlı Orman Fidanlığı'nda Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında toplandı. Vali Altıparmak'ın yanı sıra 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ile Komisyonun diğer üyeleri toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Altıparmak, vatandaşları belirlenen piknik alanlarının dışında piknik ateşi yakmamaları konusunda uyardı. Yakılan ateşlerin genellikle söndürülmeden bırakıldığını vurgulayan Vali Altıparmak, çevre kirliliğinin yaşanmaması için de vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda Komisyon üyesi kurum yöneticilerinin görüşleri alındı. Ormanlık alan bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli'nin, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunduğu uzmanlar tarafından vurgulandı. Orman yangını sezonunda yapılması gereken çalışmalar da toplantıda ele alındı.

HAVAİ FİŞEK VE DİLEK FENERİNE KISITLAMA

Toplantıda ayrıca, yağışların az olması nedeniyle orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiği gerekçesiyle bu dönemde ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek ve kontrolsüz şekilde havaya bırakılarak yere düştüğünde yangın çıkarma riski bulunan dilek feneri ve türevlerinin kullanımının yasaklanmasına karar verildi. 1 Haziran'dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Vali Ahmet Altıparmak, toplantının ardından fidanlığı gezerek yetkililerden yetiştirilen fidanlar ve yapılan diğer işlerle ilgili bilgi aldı.

Deniz TOKAT  / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!