Havacılık öğrencilerine havalimanı gezisi

Güncelleme Tarihi:

Havacılık öğrencilerine havalimanı gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 17:56

Havacılık öğrencilerine havalimanı gezisi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile söyleşide buluşan YDA Dalaman Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz, öğrencilerin havalimanını yakından tanıması için geziler planladıklarını söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri için düzenlenen söyleşiye Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, YDA Dalaman Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz ve öğretim üyeleri katıldı. Söyleşinin açılışında konuşan Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, YDA Dalaman Havalimanı'nın okullarının gelişim konusunda sonsuz destek olduğunu belirterek Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz'a teşekkür etti. YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz ise sivil havacılık sektörünü eğitimli gençler ile büyütmeyi hedeflediklerini belirterek yetişmiş personele ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Öğrencilere kendilerini geliştirme noktasında yabancı dillere ağırlık vererek birden fazla dil öğrenmelerini öneren Ayaz, kişisel gelişimleri için başarının nasıl geldiğine dair örnek olan otobiyografik yaşanmış hayatların yer aldığı yerli yabancı kitapları okumalarını tavsiye etti. Üniversitelerin özel sektörle iş birliği içerisinde olmasının daha kaliteli ve donanımlı insanlar yetişmesini sağlayacağına inandığını ifade eden Dr. Ayaz 2017 yılı içerisinde ülke genelinde üniversitelerde kariyer günleri ekinlikleri düzenleyeceklerini açıkladı. Ayaz, "Havalimanı işletmesi olarak da insani değerlere önem vererek koruyan bir yönetim anlayışına sahibiz ve süreç içerisinde YDA Havalimanı'nı ve havacılık sektörünü daha yakından tanımaları adına öğrenciler için gezi planlayarak havalimanındaki yöneticilerin bilgi aktarımı yapmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yeni yapılan YDA Havalimanı İç Hatlar Terminal binasının tamamlanmasından sonra 220 bin metrekare kapalı alanıyla Dalaman Havalimanı'nın en büyük kapalı alana sahip havalimanı olacağını söyleyen YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Ayaz, "Yolcu-turist kelimesinin anlamı siz öğrencilersiniz. Çünkü ne kadar çok turist gelirse yolcu sayısı artarsa o kadar çok istihdam olanağı ortaya çıkacak. Sizin gibi  başarılı öğrencileri YDA Havalimanı'nda değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Söyleşinin ardından öğrencilere YDA Havalimanı hediye paketleri verildi.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!