Hatay'ın bir lezzet klasiği: Katkılı

Güncelleme Tarihi:

Hatayın bir lezzet klasiği: Katkılı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 10:00

Hatay'ın bir lezzet klasiği: Katkılı

Haberin Devamı

 

HATAY'ın önemli lezzetlerinden olan 'Katıklı'nın ünü, kent dışından gelen ziyaretçiler sayesinde ülke genelinde yayılmaya başlandı.
Kahvaltıdan ana yemeğe kadar Antakyalıların sofrasından eksik olmayan 'Katkılı' aslında bir ekmek türü. İnce açılan ekmek hamuru üzerine döşenen çökelekli, acı biber salçalı ve baharatlı harcıyla açık olarak fırınlanıyor. Genelde taş fırınlarda ve tandırda pişirilen ve yoğun talep gören ürün şöyle hazırlanıyor:
"Soğanlar ince ince doğranıyor ya da robotla çekiliyor. İçine baharat eklenip eli ile ufalanıyor. Bu karışımın içine biber salçasını ekleniyor ve karıştırılıyor. Daha sonra, karışımın içine lor peyniri ya da çökeleği katılarak, karışım homojen hale getiriliyor. Bu karışımın içine, 1 çay bardağı zeytin yağı ya da 1 çay bardağı ayçiçek yağı ekleniyor. Son olarak hazırlanan harç, hamurun üzerine eklenerek fırına veriliyor."

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
 FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!