Hatay'ı dünyaya tanıtacak çocuk karakter

Güncelleme Tarihi:

Hatayı dünyaya tanıtacak çocuk karakter
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 14:35

Hatay'ı dünyaya tanıtacak çocuk karakter

Haberin Devamı

HATAY Büyükşehir Belediyesi, turizm fuarı Expo 2016 Antalya'ya bir simülasyon projesi ile hazırlananıyor. Bir çocuk olarak tasarlanan animasyon karakteri, hazırlanan tanıtım filminde Hatay'ın değerlerini anlatacak.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kuluçka merkezinde 110 kişilik bir ekip tarafından oluşturulan karakter, Expo 2016 Antalya'da inşa edilen tarihi Antakya evi içindeki simülasyon tünelinde tarihi, doğal ve kültürel değerleri ziyaretçilere hareketli ve sesli bir biçimde gezdirecek.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuyla ilgili açıklamasında "Teması çocuk ve doğa olan ve bu yıl 8.5 milyon ziyaretçinin beklendiği EXPO 2016 Antalya'da, Hatay'ın çocuk karakteri Asi Nehri, Hatay dağ ceylanları, mozaikler, kardeşlik değerleri, eski Antakya evleri gibi etapları 3B mekansal teknoloji ile gezdirecek. Gezinin devamında ise ziyaretçiler, tarihi Antakya evi ve avlusu içinde unutulmaz anlar yaşayacak" dedi.
Sanatçı Okay Özdağ tarafından bestesi de yapılan Hatay'ın çocuk karakteri, 2'nci etapta android uygulamalı oyun haline getirilecek.
Ayrıca animasyon karakterin bire bir boyutta heykeli fuardaki yerini alacak.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)
(7.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!