Hatay'da girişimcilik ve kariyer günleri etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Hatayda girişimcilik ve kariyer günleri etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 15:22

Hatay'da girişimcilik ve kariyer günleri etkinliği

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Valiliği, Hatay İŞKUR Müdürlüğü  ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik ve Kariyer Günü etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.
Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskendeurn Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Hatay Valisi Erdal Ata burada yaptığı konuşmada, Hatay'ın en büyük sorununun nitelikli iş gücü ve ara elaman ihtiyacı eksikliği olduğunu söyledi. Vali Ata şöyle devam etti:
"Ülke olarak yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi istihdam sorunudur. Aslında ülkemizin iş gücü bakımından yeterli insan kaynağına sahiptir. Bizim asıl sıkıntımız nitelikli iş gücü ve ara eleman sorunudur. Bu sorunu çözmeye yönelik bir takım önlemler almaya başlanmış, işverenin nitelikli iş gücü arayışına çözüm bulma amacıyla son yıllarda mesleki eğitime önem verilmiş, halk eğitim merkezlerinde, meslek eğitim kurları ve meslek liselerinde şehirdeki sektörlerin özelliklerine göre yeni bölümler açılarak gençlerin buralarda eğitim almaya başlanması sağlanmıştır. Nitelikli iş gücünün istihdam sorunu yaşamayacağı göz önüne bulundurulduğunda  nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla alınan bu tedbirlerin yakın gelecekte sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise açıklamasında, yaşanan ara eleman eksiğini gidermek için açtıkları kurslara eğitim verdiklerini belirtti. Savaş özellikle gastronomi ve otelcilik anlamında EXPO sayesinde büyük ilerleme kaydedip Asya ve Ortadoğu'nun en önemli üç şehrinden biri olmayı amaçladıklarını kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Holding'i küçük bir aile şirketinden dünyanın sayılı şirketleri arasına nasıl getirdiğini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!