Hatay'da av sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda av sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 10:27

Hatay'da av sezonu açıldı

Haberin Devamı


HATAY'da, 2017 - 2018 su ürünleri av sezonu düzenlenen törenle başladı.
Düzenlenen açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Tarım İl Müdürü Mehmet Andriç, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habib Dalgıç, İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Bilen, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda balıkçı katıldı.
Törende konuşan Vali Yardımcı Aydın Tetikoğlu, av sezonunun başlamasıyla balık fiyatlarının ucuzlayacağını söyledi. Tetikoğlu, "Av yasağının sona ermesinin ardından denizden çıkan balıklar tezgahlardaki yerlerini alacaktır. Yeni sezonda bol balık çıkmasıyla fiyatların ucuzlaması temennimizdir.  Dünyanın en doğal, en sağlıklı ve en faydalı besin maddesi olan balığın vatandaşlarımız ve çocuklarımız tarafından tüketilmesi, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı nesiller yetişmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.
6 BİN KİŞİ BALIKÇILIK YAPIYOR
Tarım İl Müdürü Mehmet Andriç ise Hatay'da 423 balıkçı teknesinin olduğunu söyledi. Andiç, "186 kilometrelik bir sahil şeridi ile doğu Akdeniz'in zengin balıkçılık kaynaklarına sahibiz. Hatay'da  423 balıkçı teknesi vardır. Bunlardan 53'ü 12 metreden büyük sezon içerisinde balık avlayan trol ve gırgır tekneleridir. Bölgemizde balıkçılıkla doğrudan geçimini sağlayan yaklaşık 6 bin balıkçımız var" dedi.
Konuşmaların ardından temsili açılış töreni kurdele kesimi ve balıkçı teknelerinin denize açılması ile sona erdi.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!