HASVAK 33 yaşında

Güncelleme Tarihi:

HASVAK 33 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Ankara’daki hastanelere malzeme desteği sağlayan, Gölbaşı’nın ilk devlet hastanesini kuran, tedaviye muhtaç yoksullara yardımda bulunan Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nın (HASVAK) 33. kuruluş yıl dönümünü Bolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kıbrıs harekatı ile bir araya gelen gönüllülerin temelini attığı HASVAK’ın Genel Başkanı Engin Öztürk, iki yıl önce meme kanserine yakalandığını, vakfın hastanelere hibe ettiği makinelerde tedavi gördüğünü anlatarak, "Bir gün o cihazların benim için kullanılacağını hiç düşünmemiştim. Şimdi bütün mücadelemiz kadınları meme kanserine karşı bilinçlendirmek" dedi.

Vakfın yeni yaşının Bolu’daki kutlamalarında konuşan Başkan Öztürk, zaman zaman ’Yurdumuzu tanıyalım’ gezileri düzenlediklerini belirterek, "Bu gezilerle hem Türkiyemizin güzelliklerini görüyoruz hem de gittiğimiz şehirdeki hastanelerin nelere ihtiyaçları var öğreniyoruz" dedi.

İLK ÇALIŞMA BALA’DA Bolu’daki kuruluş yıldönümü etkinliğinde meme kanseri ile ilgili projeyi değerlendiren yönetim kurulu üyeleri, çalışmanın ilk aşamada Bala’nın Karagedik Beldesi’nde uygulanmasına karar verdi. Engin Öztürk, bu projenin zamanla diğer köylere ve şehirlere yaygınlaşacağını anlatarak şunları söyledi: "Şubelerimiz bulundukları şehirlerde bilinçlendirme çalışmaları yapacak. Bütün kadınlar meme kanserinin teşhisini öğrenmeli. Benim elimde birçok imkan olmasına rağmen iki yıl önce kansere yakalandım. Buradan kadınlarımıza sesleniyorum. Çocuklarınızı yalnız bırakmayın. Erken tanı hayat kurtarır."

33 yıldır vakfın başkanı

KIBRIS
Barış Harekatı sırasında GATA’da tedavi olan hastalara yardım eden Engin Öztürk ve arkadaşları biraraya gelerek HASVAK’ı kurdu. 33 yıldır HASVAK başkanlığını yürüten Engin Öztürk, vakfın bugüne kadar birçok hastanın sağlığına kavuşmasında büyük rol oynadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!