Hastaneye çocuklar için oyun alanı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye çocuklar için oyun alanı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 17:30

Hastaneye çocuklar için oyun alanı yapıldı

Haberin Devamı

Hastaneye çocuklar için oyun alanı yapıldı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - DERİNCE Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi'nde çocuk polikliniğinin olduğu bölüme açılan oyun alanı ile hasta olan çocukların moral bulması sağlanıyor.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi çocuk polikliniğinin olduğu bölüme çocuk oyun alanı açıldı. Oyun parkının duvarları hastane personeli tarafından çizgi film karakterlerinin resimleriyle boyandı. Oyun parkında tahterevalli, oyuncak ev ve puflar konuldu. Çocuklar parkta hastaneye geldiklerini unuturken, moral buluyorlar. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, "Hastanemize muayeneye gelen çocukların bazılarında doktor korkusu bulunabiliyor. Bazı hastalarımız ise çocuklarıyla hastanemize gelmek zorunda kalıyor. Hem çocuklarımızdaki doktor korkusunu yenmek, hem de çocuklarıyla hastaneye gelmek zorunda kalan ailelerin çocuklarının zamanlarını oynayarak geçirmeleri için böyle bir çalışmaya gerek duyduk. Kısa zamanda iyi sonuç aldığımızı gördük" dedi.

Çocuğunu muayeneye getiren Şirin Çiftçi, "Çocuğumda doktor korkusu vardı. Hastaneye getirmekte zorlanıyordum. Şimdi oyun parkını görünce hem morali düzeldi, hem de hastane korkusunu yendiğimize inanıyorum. Muayenede güçlük çekmedik. Böyle bir çalışmaya imza atan hastane yönetimini tebrik ediyorum" diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!