Hastaneden anne sütü eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Hastaneden anne sütü eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 12:29

Hastaneden anne sütü eğitimi

Haberin Devamı

BEBEK dostu hastane olma yolunda ilerleyen Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde anne adaylarına anne sütü hakkında eğitimler veriliyor. Bu eğitimler sayesinde yenidoğan bebeklerine anne sütü dışında başka gıda verilmemesi öğretiliyor ve sağlanıyor.

Doğumun hemen ardından bebeğin anne memesini alması, sevgi hormonu olan oksitosin salgılanmasını tetikliyor ve memeye bebek için süt salgılaması sinyali gönderiyor. Oksitosin ayrıca rahmin küçülmesini ve hamilelikten önceki boyutuna geri dönmesini sağlıyor. Emzirme esnasında anneden salıgılanan oksitosin ve prolaktin sayesinde anneyi depresyondan da koruyor. Emzirme, annenin yüksek oranda kalori kaybetmesini sağlayacağından ideal kilosuna daha kolay kavuşmasını sağlarken doğumdan sonraki yaşantısında anneyi birçok hastalıktan koruyor. Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde de bu nedenle anne adaylarına anne sütü hakkında eğitimler veriliyor. Bu eğitimler sayesinde yenidoğan bebeklerine anne sütü dışında başka gıda verilmemesi öğretiliyor ve sağlanıyor.

Anne sütü verebilmenin yani emzirmenin bir mucize olduğunu ifade eden emzirme eğitim hemşiresi Ayşe Akdeniz, "Tüm anneler herhangi bir problem olmadıkça bebeklerine anne sütü vermeliler. Anne sütünün faydalarını anne ve anne adaylarıyla paylaşıp bu süreçte sıkıntı yaşayan annelere elimizden geldiğince destek vererek problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Onların her zaman yanındayız" dedi.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğumunu gerçekleştiren ve düzenli olarak eğitimlere katılan anne Günay Vural, "Aldığım eğitimler sayesinde emzirmenin kendi sağlığım için ne kadar faydalı olacağını, bebeğimin sağlığı için ise anne sütünün önemini çok daha iyi kavradım. Bu süreçte hastanelerde her daim danışabileceğimiz tecrübeli sağlık personellerinin olması bize daha güvende olduğumuzu hissettiriyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm anneler bu hizmetten faydalanmalılar" diye konuştu.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane Yöneticisi Op. Dr. Gökhan Tosun, "Bebek dostu hastane olma yolunda anne adaylarının, annelerin ve bebeklerin yanında olmaya devam ediyoruz. Doğum öncesi emzirmeyle ilgili eğitimler hastane gebe okulundan alınabileceği gibi, doğum yaptığınız andan itibaren emzirme eğitimleriniz emzirme hemşiresi tarafından başlatılır. Anne ve bebeğe fayda sağlayacak bu eğitimlerimiz daha mutlu daha sağlıklı yarınlar için devam edecek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!