Hastanede müzik yayını

Güncelleme Tarihi:

Hastanede müzik yayını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 11:46

Hastanede müzik yayını

Haberin Devamı

EGE Bölgesinin en yoğun acil servislerinden birisi olan ve günlük ortalama 1200 acil hastanın başvurduğu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin ve çocuk acil servislerinde 24 saat müzik yayınına başlandı.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak için acil servislerin günümüz koşullarına uygun olarak yenilenmesinin ardından hastane yönetimi ve servis çalışanlarıyla ortak karar verilerek başlatılan müzik yayını uygulaması ile acil servislerde daha stressiz ve pozitif bir ortam oluşturulduğu belirtildi. Uygulamanın, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları tarafından beğenildiği bildirildi.
Çocuk Acil Serviste her sabah müzik yayını ile güne başladıklarını belirten Çocuk Acil Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Murat Anıl, "Acil servisler hastanelerde derhal müdahale edilmesi gereken hastaların başvurduğu birimler. Bizim gerek erişkin gerekse çocuk acil servislerimiz Türkiye’nin en yoğun acil servislerinden biri. 24 saat kesintisiz hizmet verilen servislerde çalışma koşullarına bağlı olarak çalışanlarımızın stresi artabiliyor. Hastane yönetimimiz daha stressiz bir ortam oluşturmak ve çalışanlarımızın daha pozitif olmalarını ve üretkenliklerini artırmak amacıyla müzik yayını uygulamasını başlattı. Bizde sabahları sevgi çemberi oluşturup nöbetten çıkanlara teşekkür ederek, iyi dileklerle güne başlıyoruz. Çalışanlarımızın bu süreçte daha keyifli olduklarını, hastalarımızın ve hasta yakınlarının da memnun olduklarını gözlemledik" dedi.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut da "Acil servisler doğaları gereği insanların çok gergin oldukları, kendilerini huzursuz hissettikleri yerler. Bu sebeple bu alanların, tedavi ve bekleme bölgelerinin huzurlu bir ortam haline getirilmesi gerekli. Bu sebeple görsel iyileştirmeler yapmıştık. Şimdi de müzikten yardım alıyoruz. Özellikle largo ritminde (çok ağır) müziklerin insanlarda stresi azalttığı yönünde bilimsel bulgular da mevcut. Umarım hastalarımız ve çalışanlarımız da memnun kalmıştır" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!