Hastane sahibinden 'tartaklama' şikayeti

Güncelleme Tarihi:

Hastane sahibinden tartaklama şikayeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 18:48

Hastane sahibinden 'tartaklama' şikayeti

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)- İZMİR'de polise başvuran, bir özel hastanenin yönetim kurulu başkanı Salih Mertan, daha önce 'reklam' adı altında para istediğini iddia ettiği, bu nedenle de hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirttiği yerel bir internet haber sitesinin sahibi Ahmet D.'nin kendisini tartakladığını söyleyerek şikayetçi oldu. Ahmet D. ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.
Olay, Kahramanlar Semti'ndeki Özel Gazi Hastanesi yakınında bugün sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre Konak Belediyesi'nde bir süre meclis üyeliği yapan ve yerel bir internet haber sitesinin sahibi Ahmet D.'yi, hastanenin fotoğrafını çekerken gören, kurumun yönetim kurulu başkanı Salih Mertan, sebebini sordu. Bunun ardından çıkan tartışmada iddiaya göre Ahmet D., 68 yaşındaki Salih Mertan'ı tartakladı. Yere düşen Mertan hastane çalışanları tarafından kaldırılırken, Ahmet D. olay yerinden ayrıldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Mertan daha sonra Basmane Polis Merkezi'ne giderek Ahmet D.'den şikayetçi oldu.
'REKLAM ADI ALTINDA PARA İSTEDİ' İDDİASI
Ahmet D. hakkında daha önce de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Mertan, "Bu kişi daha önce bizden reklam adı altında 80 bin TL istedi. Ayrıca hastanemizin inşaatlarının da müteahhitliğini yapmak istediğini söyledi. Biz de kendisiyle çalışmak ve reklam vermek istemediğimizi söyledik. Hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bugün elinde fotoğraf makinesiyle hastanenin fotoğraflarını çektiğini görünce, kendisine 'Biz zaten seninle davalı değil miyiz? Neden buraya geliyorsun' dedim. Bunun üzerine öfkelendi ve daha önce isteği parayı alacağını söyleyip küfür etti. Beni tartakladı. Bu kişinin özel sağlık sektöründeki pek çok kurumdan reklam adı altında para aldığı biliniyor. Bu kişi ve temas ettiği kişilerle ilgili yetkililerin inceleme yapmasını istiyoruz" diye konuştu.
'İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR'
Haber çalışması yapmak üzere hastanenin bulunduğu bölgeye gittiğini söyleyen Ahmet D., "Söz konusu hastaneyle ilgili bir ihbar üzerine 10 ay önce bazı yetkili kurumlarla yazışma yaptık. Hastanede kaçak yapıların bulunduğunu öğrendik. Bununla ilgili Konak Belediyesi para cezası verdi. Yine bir ihbar geldi gazetemize. Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gülay Pekcan ile buluşup baz istasyonlarının olduğu binayı mahalle sakinleriyle fotoğrafladık. Mahalle sakinleriyle görüştüğümüz sırada, hastanenin sahipleri yanımıza gelerek bana fiziki saldırıda bulundu. Arbede sırasında, Salih Mertan'ı yerde gördüm. Daha sonra bana haraket ettiler, üzerime yürüdüler. Suçlamaları kabul etmiyorum ben de kendilerinden şikayetçi oldum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!