Hastalıkları karikatür oldu

Güncelleme Tarihi:

Hastalıkları karikatür oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

RA hastalığına ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla Başkent’te, RAndevu: “RA’da Sanatla Buluşma” adlı sosyal sorumluluk projesi gerçekleşti. Hastalar içinde bulundukları durumu karikatürler çizerek anlattı.

Haberin Devamı

Romatoid artrit (RA) hastaları, bu hastalıkla yaşamanın kendileri için ne ifade ettiğini karikatürlerle anlattı.
RA hastalığına ilişkin farkındalığın artmasını, hastane ortamında hastalığa dair duygu ve düşüncelerini birbirleriyle yeterince paylaşamayan hasta ve hekimlerin, farklı bir ortamda iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla, RAndevu: “RA’da Sanatla Buluşma” adlı sosyal sorumluluk projesini ikincisi Ankara’da gerçekleştirildi.

Sanatçılar eşlik etti
 
Bir ilaç firmasının desteklediği ve ilki Adana’da gerçekleştirilen projenin ikincisinde, “RA tedavisi hayatınızı nasıl etkiledi?” temalı bir resim ve karikatür atölye çalışması düzenlendi. Atölye çalışmasında, katılımcılara karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile ressam Sevinç Çiftçi de eşlik etti. Hastalar, RA ile yaşamanın kendileri için ne ifade ettiğini, hekimler de konuyla ilgili tecrübelerini, resimler ve karikatürlere yansıttı.

Haberin Devamı

Kadınlarda üç kat daha fazla

Proje hakkında bilgi veren Pfizer Terapötik Alan Müdürü Dr. Dilara Tezer, RA’nın aslında çok yaygın olduğunu, ancak bu konudaki farkındalığın olmadığını belirterek, bu hastalığın ağrılı bir seyir gösterdiğini söyledi. RA’nın kadınlarda erkeklere göre 3 kat daha fazla görüldüğünü anlatan Tezer, tedavi edilmezse yüzde 80-90 kalıcı hasarlara neden olabildiğini ve yaşam beklentisini 10 yıl kısaltabildiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!