Hastalara ilaç gibi konser

Güncelleme Tarihi:

Hastalara ilaç gibi konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 11:42

Hastalara ilaç gibi konser

Haberin Devamı

İZMİR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören hastalara, hastane yöntemi ve Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğince moral konseri düzenlendi.
Konak Halk Eğitim Merkezi'nde müzik hocası olarak görev yapan ve aynı zamanda ud sanatçısı olan Hüseyin Sarısaltık, kanun sanatçısı Barış Özaltay ve solist Filiz Topçugil'in oluşturduğu orkestra da Türk sanat müziği ile Türk halk müziği'nden ezgiler çalınıp söylendi. Şarkı ve türkülere hep bir ağızdan eşlik eden ve tempo tutan hastalar profesyonel koroları aratmadı. Bir yandan tedavilerini alan bir yandan da istedikleri şarkıları birlikte söyleyen hastalara hemşire ve personeller de katıldı. Hastalar, keyifli dakikalar geçirdi.
Kemoterapi tedavisi gören hastalardan Bilal Kutlucan kendisinin de müzikle uğraştığını ve saz çaldığını söyleyerek, müziğin insan ruhu üzerindeki iyileştirici özelliğine değinerek, "Uzun zamandır hem çalıp hem de söylüyorum. Müzik benim yaşamıma anlam katıyor ve zihnimin rahatladığını hissediyorum. Bugün burada bizim için düzenlenen bu anlamlı organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bize hastalığımızı unutturdular ve hepimiz şarkı söylerken birbirimize güç veriyor gibiydik" dedi.
Nilüfer Şenol adlı hasta ise Ayvalık'tan Göğüs Hastanesi'ne tedavi için geldiğini ve düzenlenen bu konserin kendileri için çok hoş bir sürpriz olduğunu ifade ederek, "Ben de yaşadığım yerde bir Türk Sanat Müziği korosunda söylüyorum. Şarkı söylemeyi özellikle de sanat müziğini çok seviyorum. Şarkıların içinde bütün derdimi unutuyorum, benim için müthiş bir moral kaynağı oldu. Bugün düzenlenen konser sayesinde hepimizin gözlerinin içi güldü. Gerçekten çok önemli ve anlamlı bir organizasyon oldu. Hepimiz çok mutlu olduk. Bu güzel düşünce için hastaneye ve orkestra üyelerine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, hastane olarak hasta psikolojisini önemsediklerini ve özellikle de kemoterapi almakta olan hastaların moralini en üst düzeyde tutmaya çabaladıklarını ifade etti. Yalnız, "Müziğin sağlık üzerindeki olumlu etkileri tartışılamaz. Biz de buradan yola çıkarak bir konser tertip ettik. Hastanemizde tedavi gören kanser hastalarımız için organize ettiğimiz müzik dinletisiyle onların moral bulmaları özellikle de hastalarımızın orkestraya eşlik ederek şarkıları hep birlikte seslendirmeleri çok mutluluk verici oldu. Hastalarımızın bu zor tedavi süreçlerini biraz olsun hafifletebilmek ve onları memnun etmek bizim için çok önemli. Zaman zaman bu tarz konserlerle hastalarımıza sürpriz yapmaya devam edeceğiz" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!