HASİAD Başkanı Kabaali: Gündem ekonomi olmalı

Güncelleme Tarihi:

HASİAD Başkanı Kabaali: Gündem ekonomi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 17:05

HASİAD Başkanı Kabaali: Gündem ekonomi olmalı

Haberin Devamı

HATAY Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Tahsin Kabaali, referandumun ardından ülkenin seçim gündeminden çıkıp ekonomiye yönelmesi gerektiğini söyledi.
Tahsin Kabaali yaptığı açıklamada "Sonuçlarıyla ilgili çeşitli tartışmaların yaşandığı bu referandum süreci sonrasında, ülkemizi artık seçim atmosferinden çıkarıp ekonomiyi gündeme oturtmamız gerekmektedir" dedi. Son iki yıldır seçimler ve tahmin edilemeyen gündemlerden dolayı ülke ve ekonomisinin 'yorulduğunu' vurgulayan Kabaali, şöyle devam etti:
"Piyasaların rahat bir nefes alabilmesi için olabildiğince uzun bir süre, seçim ve referandum gibi gündemlerden uzak durmak gerekmektedir. Bugün dünyada, ülkemizi yakından etkileyebilecek bir ekonomik kriz havası vardır. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın krizlerin, kırılgan yapıya sahip ekonomiler üzerindeki etkileri daha ağır olabilmektedir."
HATAY'A ÖZEL DESTEK
HASİAD olarak ekonominin bir an önce Türkiye’nin öncelikli gündem maddesi haline getirilmesini beklediklerini anlatan Kabaali "Bu bağlamda, Hatay’ın ekonomik kayıplarının telafi edilebilmesi için Suriye’ye komşu diğer illerle birlikte özel bir destek ve teşvik paketinden yararlandırılması bölgede aciliyet arz eden konuların başında gelmektedir" diye konuştu.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!