Hasan Ali Yücel'in büstü açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hasan Ali Yücelin büstü açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 16:30

Hasan Ali Yücel'in büstü açıldı

Haberin Devamı

 

 
ESKİŞEHİR,(DHA)- KÖY Enstitülerinin kuruluşunun 76'ncı yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler dahilinde, Odunpazarı Belediyesi tarafından Köy Enstitüleri kurucusu Hasan Ali Yücel anısına yapılan büstün açılışı gerçekleştirildi.
 
Gültepe Mahallesi Üniversitesi Evleri'nde bulunan Hasan Ali Yücel Parkı'nda gerçekleştirilen açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, eski milletvekili Mustafa Gazalcı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven, köy enstitüsü mezunları, öğretmenlerin çocukları ve davetliler katıldı.
 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt açılışta yaptığı konuşmasında "Eskişehir'in bir farkını ortaya koymak adına, Eskişehir'deki ilkleri gerçekleştirmek adına ama aslında vefa adına bir iş yapıyoruz. Köy enstitülerinin Eskişehir'deki 7 adet park anıtını yerleştiriyoruz. Biz köy enstitüsü öğretmenlerine kendimizi borçlu hissediyoruz ve bugün borcumuzun bir kısmını ödemek istiyoruz" dedi.
 
HALKÇI VE KATILIMCI BELEDİYE
 
2015 yılında 7 adet parka köy enstitüsü adı başta olmak üzere köy enstitüsü öğretmenlerinin isimlerini verdiklerini ifade eden Kazım Kurt  şunları kaydetti:
 
"2016 yılında 6 adet parkımıza parklara isimleri verilen öğretmenlerimizin anıtını koyuyoruz. İstiyoruz ki hiç kimse unutmasın ve aydınlanma meşalesi Eskişehir de sürekli yansın. Ve yine istiyoruz ki sivil toplum örgütleriyle kamu kurumları ortaklaşa iş yapabilsin. Bu eserler Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneğinin belediyemizle yapmış olduğu iş birliği sonucu somutlaşmıştır. Belediyemizin bütün uygulamalarında bu tür çalışmalar önemsenmektedir. Çünkü biz halkçı, katılımcı, devrimci ve demokrat bir belediye olmak istiyoruz. Bu da Eskişehir'e yakışır. Eskişehir'in Odunpazarı ilçesin de belediye meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum."
 
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!