Hanedan antikacıda

Güncelleme Tarihi:

Hanedan antikacıda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 02:09

Osmanlı Hanedanı, Sultan Abdülmecit’in kızı Naciye Sultan ile Enver Paşa’nın torunu Arzu Enver Eroğan’ın antika dükkânında verdiği kokteylde buluştu.

Haberin Devamı

Hanedan üyeleri, paşazadeler, Mısır hidivlerinin torunları, politikacılar ve cemiyet üyeleri Eroğan’ın sahibi olduğu Desiree Antigues’de bale, flamenco ve sufi dansı izledi. Davetliler arasında Sultan II. Abdülhamid’in torunu Harun Osmanoğlu’nun “Osmanlı Hanedan Vakfı” çalışmalarıyla bilinen oğlu Orhan Osmanoğlu, bir önceki hanedan reisi olan II. Abdülhamid’in torunu Orhan Efendi’nin yeğeni Ömer Reda da vardı. Baş müzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ve AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, Topkapı Sarayı Müze Başkanı İlber Ortaylı kokteyle katılanlar arasındaydı.
En çok dikkat çeken isim sürgün kararıyla hanedan ülkeyi terk ederken kızamık olduğu için 20 gün daha sarayda kalmasına izin verilen Fatma Sultan’ın (V. Murat’ın kızı) gelini Telgüzar Hanım’dı. Telgüzar Hanım sarayda eğitim gören en son hanedan üyelerinden eşi Celal İris ile Bulgaristan’da sürgün yaşadı.
Davetin verildiği antikacıda satışa sunulan saray hayatına ait çok sayıda parçadan en dikkat çekeni ise 90 bin TL değer biçilen şehzade tablosu oldu. Saray ressamı Lujen Barden’in 1850’lerde yaptığı tablodaki şehzadenin kim olduğu ise tam olarak bilinmiyor. Arzu Enver Eroğan, hanedana ait aile albümlerinden yararlanarak küçük şehzadenin Sultan II. Abdülhamit’in oğlu Şehzade Burhaneddin olduğu fikrine ulaşmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!