Han’da 1’inci Sanat Ve Kültür Festivali Başladı

Güncelleme Tarihi:

Han’da 1’inci Sanat Ve Kültür Festivali Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 13:04

ESKİŞEHİR’İN HAN İLÇESİNDE, İLK KEZ DÜZENLENEN BAHAR ÇİÇEĞİ TEMALI SANAT VE KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLADI.

Eskişehir’in Han ilçesinde, ilk kez düzenlenen bahar çiçeği temalı Sanat ve Kültür Festivali başladı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Han Belediyesi ve Rekreasyon Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği festival, renkli görüntülere sahne oluyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Sanat ve Kültür Festivali’nin önümüzdeki yıllarda da düzenlenerek, geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor. Festivalin açılışına, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Rekreasyon Derneği Başkanı Canan Doğruer ve üyeleri ile CHP Eskişehir milletvekili adayları katıldı.
Açılışta konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Han ilçesinde 1’inci Sanat ve Kültür Festivalini başlattıklarını söyledi. Başkan Büyükerşen, “Bundan sonra Han Belediyesi ve onun çalışkan Başkanı her mayıs ayında bu festivali yenileyecektir. Her festival bir öncekinden daha büyük daha güzel daha şenlikli olacak ve Hanlılara mutlu günler yaşatacaktır. Burası Han kasabası idi, Han ilçesi oldu. Burası son derece önemli, Hititler, Frigler bu vadide binlerce yıl önce buraları hac yeri olarak kullanmışlardır, çok önemli bir yerdir. İlçede eski eserler duruyor bunları yeniden canlandırmak Han Belediyesinin öncelikli görevi olacaktır. Hanlı genç kızlarımızın Hanlı hanımlarımızın evlerinde yapacakları el işlerini bu festivalde ve Eskişehir’deki etkinliklerde sergileyebileceklerdir. Eğitim ve öğretim kursları, sanat kursları açacağız Handa. Hanlı hanımlarımız çeşitli eşyalar üretecek turistik eşyalar olacak bunlar ve Eskişehir’deki turistik eşya satan mağazalarda satılacak parasını da hanımlarımız alacaktır” ifadelerini kullandı.
Ardından konuşma yapan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ise, Han’ın tarihini anlatarak, şöyle konuştu:
“Han’da Bahar Çiçekleri temalı 1’inci Sanat ve Kültür Festivalini büyük bir coşkuyla başlıyoruz ve her sene büyük bir coşkuyla yenileyeceğiz. Ben kısaca Han tarihini anlatmak istiyorum. İlçemiz tarihi ticaret ve kervan yollarının kesiştiği bir yerde kurulmuştur. 1990 yılında çıkan ilçelik hakkındaki kanun ile HAN olarak son şeklini almıştır. İlçemizde ilk yerleşimler Hititler’e kadar dayanmaktadır. Bu bölge Ortaçağ’ın ikinci yarısında Türk, Bizans ve Haçlı Ordularının geçiş ve savaş yeri olmuştur. Han, 1963 yılında Afyon’un Emirdağ ilçesinden ayrılarak Eskişehir’in Çifteler ilçesine bağlanmıştır. 15 Mayıs 1967’de kasaba olmuş ve Belediye Teşkilatı kurulmuştur. 20 Mayıs 1990 tarihinde çıkarılan 3644 sayılı Kanun ile ilçe statüsüne kavuşmuş, ilk etapta 10 köy bağlanmıştır. Daha sonra Afyon’un İscehisar ilçesinden ayrılan Gökçeyayla Köyü’nün de bağlanmasıyla köy sayısı 11 olmuştur. Yarın aynı zamanda anneler günü olması dolayısıyla tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Öte yandan, Han’da Bahar Çiçekleri temalı 1’inci Sanat ve Kültür Festivali’nin 2 gün süreceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!