Hamile ve emziren anneler oruç tutabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Hamile ve emziren anneler oruç tutabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:13

Bebek bekleyen veya yeni anne olup emzirme döneminde olan anneler, oruç tutma ibadetiyle ilgili bazı sorulara yanıt arıyor. Peki, Hamile veya emziren anneler Ramazan ayını nasıl geçirmeli? Hamile ve emziren anneler oruç tutabilir mi? Diyanet bu konuda ne söylüyor?

Haberin Devamı

Hamile veya emziren anneler Ramazan ayını nasıl geçirmeleri konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Peki, Hamileler oruç tutabilir mi? Emziren anneler oruç tutabilir mi? İşte, Diyanet’in bu sorulara yanıtı!

Kimler oruç tutmayabilir? Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de bu soru oldu. Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. 

Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır (Nesâî, Sıyâm, 51, 62; İbn Mâce, Sıyâm, 12). Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler

BAKMADAN GEÇME!