Hamas'ın önerisine Peres'ten ret

Güncelleme Tarihi:

Hamasın önerisine Peresten ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 16:25

Hamas'ın İsrail ile görüşme önerisine ret cevabı veren Peres, isteği 'aldatmaca' olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hamas Ä°srail ile görüşmelere hazır olduÄŸunu açıkladı. Görüşme önerisini deÄŸerlendiren Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Åžimon Peres, "dünyanın dikkatini baÅŸka yöne çekmek için yapılmış, aldatıcı mahiyette teÅŸebbüsler" dedi.Â

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon  Peres, Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail  Haniye'nin İsrail ile görüşmelere hazır oldukları yolundaki  açıklamalarını, "dünyanın dikkatini Hamas ve İslami Cihad'ın işlediği  suçlardan başka yöne çekmek için yapılmış, aldatıcı mahiyette  teşebbüsler" olarak değerlendirdi.

Peres, Hamas ile görüşmelere ihtiyaç olmadığını belirtirken, "Hamas ve İslami Cihad çoluk çocuğumuza Kassam saldırılarını durdurduğunda, İsrail de zaten hemen saldırılarını durduruyor. Bunun için görüşmeye gerek yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hamas'ın halkına bir ümit vermediğini, yegane amacının yıkım, kan dökmek ve savaş olduğunu savunan Peres, Hamas'ın şiddet eylemlerini  durdurduğunda bölgeye huzur geleceğini kaydetti.

Haniye'nin açıklamalarını değerlendiren Likud üyesi eski Dışişleri  Bakanı Silvan Şalom da Hamas ile görüşmenin "çok büyük bir yanlış"  olacağını savundu,

Hamas'ın böyle bir görüşme sürecini kendini  toparlamak ve silah kaçakçılığına devam için kullanacağını öne sürdü.  Şalom, Kassam roketlerine son vermenin yolunun diyalogdan değil,  eylemden geçtiğini söyledi.

  Â
EL FETİH'TEN HAMAS'A SUÇLAMA
       Â
El Fetih üyesi eski bakanlardan Süfyan Ebu Zeydah, İsrail ile Hamas arasında bir tür anlaşmaya varıldığına kani olduğunu ifade etti. Ebu  Zeydah, İsrail'in geçen günlerde sürekli İslami Cihad liderlerini hedef almasını, önceki gün de 10 İslami Cihad üyesini öldürmesine işaret  ederek, "İsrail'in Hamas liderlerini hedef almaması tesadüfi değil.  İsrail ile Hamas arasında bu tür bir anlaşma olduğu yönünde çoklaf var"  dedi.

ABBAS GAZZE'DE ULUSLARARASI GÜÇ İSTİYOR
       Â
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi'ne yoğunlaşan son İsrail saldırıları karşısında, Fransa'nın Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya uluslararası güç konuşlandırılması önerisine destek vermiş ve "Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin fikrinin yanındayız ve bunu kabul  ediyoruz" demişti.

Haberin Devamı

Sarkozy, Filistin güvenlik servislerini desteklemek için, koşullar uygun olduğunda ve zaman geldiğinde, Filistin'e uluslararası güç  konuşlandırılması çağrısında bulunmuştu.

Ancak, Gazze Şeridi'nde Hamas ve diğer Filistinli gruplar, bu öneriye  sıcak bakmadı, böyle bir gücü kuvvet kullanarak önleyecekleri tehdidinde  bulundu.

Halk Direniş Komitelerinin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları sözcüsü Ebu Abir, "uluslararası gücü çiçeklerle karşılamayacaklarını",  bunu bir "işgal gücü" olarak kabul edeceklerini, "kendilerini bu güce karşı patlatmaya hazır olduklarını" söyledi. Ebu  Abir, Abbas'a da "çok geç olmadan" Hamas ile yeniden diyaloğa girme çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!