Hamamönü’nde kat düştü, değer arttı

Güncelleme Tarihi:

Hamamönü’nde kat düştü, değer arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 14:25

Hamamönü’ndeki çok katlı binaların tıraşlanarak yatay mimarinin tercih edilmesi yapıların değerini daha da artırdı. 400’e yakın evi restore ettiklerini belirten Başkan Veysel Tiryaki, “Binaların 100 TL olan birim değeri bugün 2 bin TL’nin üzerine çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Hamamönü’ndeki tarihi binalar restore edilerek bölge yeniden canlandırılıyor. Bir yandan da yüksek katlı binalar tıraşlanarak yatay mimariye geçiliyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Hamamönü’nü örnek göstererek Altındağ’ın tarihi bölgelerinde yatay yapılaşmayı özendiriyoruz” dedi. Bölgenin 2008 yılında yüksek katlı binalarla çevrili olduğunu hatırlatan Başkan Tiryaki, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

MEVZUATLA 3-4 KATA ÇEKTİK

“Hamamönü ve çevresinde 400’e yakın tarihi Ankara evini restore ettik. Etrafındaki yüksek binalar tıraşlandı. Diğerleri eski Ankara evleri dokusuna uygun hale getirildi. Böylece Hamamönü’nde dikey mimariden yatay mimariye geçişi sağladık. Altındağ’da Hamamönü ve Hamamarkası gibi eski yerleşim yerlerinde dar ve yüksek binalar yapılıyordu. Bu bölgelerdeki çok katlı binaları hazırladığımız mevzuatla, 3 ya da 4 kata çektik.

Haberin Devamı

Hamamönü’nde kat düştü, değer arttı

OTOPARKLI VE BAHÇELİ BİNALAR

Binalar yatay olduğunda yeşil alanların eksileceğine dair bir algının önüne geçmek için ekstra gayret gösterdik. Mevcut imar planlarında çekme mesafelerinin geçilmesine izin vermeyerek bu durumun önüne geçtik. Böylece Altındağ’ın tarihi bölgelerinde yatay yapılaşmayı sağlarken, otoparkı, kendine ait bahçesi olan binalar yapılmasını sağladık. Gerçekleştirdiğimiz örnek değişimle Altındağ’ın tarihi bölgelerinde eski ve yüksek binalar artık tercih edilmiyor.

Hamamönü’nde kat düştü, değer arttı

100 TL’DEN 2 BİN TL’YE ÇIKTI

Çok katlı binalar iki ya da üç katlı hale getirilip tarihi dokuya uygun hale dönüştüğü zaman değer kazandı. 2008-2009 yıllarında birim fiyatları 100 TL olan binaların bugünkü birim değeri 2 bin TL’ye üzerine çıktı. Restorasyon ve bölgenin yeniden canlanmasıyla beraber yatay yapılaşmaya uygun binalar rağbet görmeye başladı ve değerli hale geldi. Altındağ artık son yıllardaki dönüşümle Ankara’nın yeni cazibe merkezi haline geldi.”

Haberin Devamı

Hamamönü’nde kat düştü, değer arttı

1 MİLYON’DAN FAZLA DEĞER BİÇİLİYOR

Altındağ Belediyesi, Hamamönü’ndeki yatay mimari çalışmaları kapsamında ilk önce Talatpaşa Bulvarı’na bakan ve Hamamönü’nün tarihi dokusunu bozan 6 apartmandan ikisini kamulaştırdı. Bu binalar iki kata düşürülerek, dış cephesinde tadilat yapıldı. Bunun üzerine diğer 4 apartman daki yapı sahipleri de kendileri yıkım yaparak, kat sayısını 2’ye düşürdü. Dış cepheleri Hamamönü’ndeki tarihi konaklara benzetilen yapılara, iki kata düşürülmelerine rağmen, 1 milyon TL’den fazla değer biçiliyor.

BAKMADAN GEÇME!