Hamamcıoğlu'ndan Çanakkale Zaferi mesajı

Güncelleme Tarihi:

Hamamcıoğlundan Çanakkale Zaferi mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 15:29

Hamamcıoğlu'ndan Çanakkale Zaferi mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA)- MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladığı mesajda, atalarımızın tarih boyunca birçok destan yazdığına vurgu yaptı. Hamamcıoğlu, "Bunlardan belki de en önemlisi tüm dünya ülkelerine ibret olan Çanakkale Zaferi'mizdir. Türk milleti bağımsızlığa olan tutkusunu ve vatanına olan bağlılığını bu zaferle bir kez daha tüm dünyaya adeta haykırmıştır" dedi.

Metrekareye 6000 merminin düştüğü bu zaferin; vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğuna dikkat çeken Hamamcıoğlu, şunları kaydetti:

"Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk cephedeki askerlere 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' diyerek, vatan savunmasının kutsallığını ortaya koymuştur. Hiç düşünmeden ölüme koşan atalarımızın bize bıraktığı bu büyük mirasa sonsuza kadar sahip çıkmak ve bu büyük emaneti bizden sonraki nesillere bırakmak üzerimize düşen en büyük görevdir. Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır. Ve asla unutulmamalıdır ki; Türk milleti, ayrışma ve farklılaşma tuzaklarına düşmeden, oynanan oyunların farkına vararak dünün muhteşem mücadelelerine sahip çıkacaktır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gözünü kırpmadan canını, kanını seve seve veren aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!