Halkbank kendine geldi

Güncelleme Tarihi:

Halkbank kendine geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 17:06

Voleybol erkekler final ilk etabına yenilgi ile başlayan mavi-beyazlılar, sonrasında iki galibiyet alıp, zirvenin gizli ortağı oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Erkekler Voleybol Birinci ligi final birinci etabı tamamlanırken, Halkbank averajla lider Arkas’ın ardında ikinci sırayı aldı.Ligde normal sezonu açık ara lider bitiren mavi-beyazlılar, Ordu’da yapılan birinci etap maçlarına İstanbul Büyükşehir Belediye yenilgisi ile başladı. İlk maçtaki yenilginin şokunu çabuk atlatan Başkent ekibi, sonrasında oynadığı müsabakada Arkas’ı 3-1 ile geçti. Halkbank, üçüncü karşılaşmada ise Fenerbahçe engelini 3-1 ile aştı. Oyuna iyi başlayan Halkbank, birinci teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-12 önde tamamladı. Aradaki farkı koruyan mavi-beyazlılar, seti 25-22 kazanıp 1-0 öne geçti.İkinci setin başında büyük bir çekişme vardı. Fenerbahçe ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Sonraki bölümde toparlanan ve iyi manşet alan Halkbank, ikinci teknik molayı 16-14 önde geçerken, farkı açtı ve seti 25-18 alarak durumu 2-0 yaptı.Üçüncü sette iyi direnç gösteren Fenerbahçe, setin son bölümünde rakibini yakalamayı başardı. Halkbank, 5 kez maç sayısı atmasına rağmen seti koparamadı ve 31-29 ile seti alan Fenerbahçe durumu 3-1’e getirdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ ETAP MAÇLARI SAMSUN’DA


Dördüncü sette Halkbank’lu oyuncular çokca servis hatası yapmasına rağmen, seti 25-23 aldı ve maçtan 3-1 galip ayrıldı.
Maçta 24 sayı alan Dick Kooy’un saatte 111 kilometre, 16 sayı ile oynayan Michal Kubiak’ın 104 kilometre hızla attığı servisler maçın ilginç istatistiklerini oluşturdu. Halkbank’ta Sokolov 20, Faik Samed de 7 sayılık katkı yaptı.
İlk etabı, İstanbul BŞB 7 puan ve averajla lider geçerken, Halkbank aynı puanla ikinci, Arkas 4 puanla üçüncü, Fenerbahçe ise sıfır puanla 4. sırada kaldı. Final etabının 2. devre maçları, 22-24 Nisan tarihlerinde Samsun’da oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!