Halk otobüslerine sivil denetim

Güncelleme Tarihi:

Halk otobüslerine sivil denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 17:21

Halk otobüslerine sivil denetim

Haberin Devamı

MANİSA'da, sivil olarak halk otobüsüne binen trafik polisleri, otobüs şoförlerini denetledi. Denetimlerin ardından kural ihlali yapan 8 halk otobüsü şoförüne toplam 760 lira ceza yazıldı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, halk otobüslerine yönelik sivil denetim yaptı. Duraklardan yolcu gibi otobüslere binen sivil polisler, araç şoförlerinin kurallara uyup uymadıklarını kontrol etti. Sivil polisler, gözlemler sonucu kurallara uymayan sürücüleri, resmi ekiplere bildirdi. Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bekleyen resmi ekipler ise kurallara uymayan şoförleri durdurarak ceza kesti.

Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Erkalaycıoğlu'nun da takip ettiği denetlemelerde, 23 halk otobüsü kontrol edildi. 1 araç şoförüne aracın muayenesi olmadığı gerekçesiyle 95, 7 araç şoförüne ise emniyet kemeri takmamalarından dolayı 665 lira olmak üzere toplamda 760 lira trafik cezası uygulandı.

Trafik polisleri yolculara uyarılarda bulunarak şoförlerin hatalı davranışlarında ve cep telefonu ile görüşme yaptıklarında trafik polislerine bildirmelerini istedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

   

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!