'Halk Kültüründe Toprak' sempozyumu düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Halk Kültüründe Toprak sempozyumu düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 14:21

'Halk Kültüründe Toprak' sempozyumu düzenlendi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 'Halk Kültüründe Toprak' Uluslararası Sempozyumu gerçekleştirildi. 
CÜ, Kültür Bakanlığı ve Motif Vakfı'nın işbirliği ile hazırlanan sempozyuma Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, CÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Yekbaş, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı. Sempozyum öncesinde davetliler yöresel kıyafetlerin sergilendiği sergiyi gezdiler.  Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal Motif Vakfı'nın çalışmaları, çalışma esasları ve alanları ile ilgili bilgi verdi. Baykal, "Sempozyumun gerçekleştirilmesinde her türlü desteği veren, paydaşımız Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'a ve Kültür Bakanlığımıza teşekkür ederim" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü konuşmasında Sivas'a katkıda bulunmuş Aşık Veysel, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak'ı anlatarak bu değerlerin bu toprağa yaptığı hizmetleri anlattı.
CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise, "Toprak denince akla ilk gelen Aşık Veysel'in kara toprak türküsüdür. Bir diğer önemli nokta da İhramcızade İsmail Hakkı Toprak'tır. Denilir ki, Aşık Veysel'in kara toprak şiirinin yazılmasına sebep olan kişi İhramcızadedir. Biz üniversitelerin bilimsel faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde etkin olmasını istiyoruz. 1 yıl içerisinde 20'ye yakın sempozyum gerçekleştirdik. Bu sempozyumda yer alan bildiriler kitap olarak basılacak. Katılımlarınızdan dolayı yurt içinden ve yurt dışından bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Motif Vakfı Başkanı Baykal, Rektör Prof. Dr. Yıldız'a ve diğer katılımcılara hediyelerini takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!