Halk kahramanı Köroğlu'nun dev heykeli yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Halk kahramanı Köroğlunun dev heykeli yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 17:29

Halk kahramanı Köroğlu'nun dev heykeli yapılacak

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU Belediyesi tarafından 80 dönümlük alan üzerindeki parka konulacak dev Köroğlu heykeli için düzenlenen uluslararası yarışmayı Kazakistan'dan Minmar Yedil Tussibbekov ile heykeltraş Murat Mansurov’un eseri kazandı.
Bolu dağlarında yaşamış halk kahramanı Köroğlu'nun belediye tarafından yapılacak 80 dönüm büyüklüğündeki parka yapılacak heykeli için uluslararası yarışma düzenlendi. Özellikle Türki cumhuriyetlerinden heykeltraşlar yarışma için eserlerini hazırladı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından heykeli yapacak isimler 'Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'nin açılış töreninde açıklandı. Kent meydanında düzenlenen törene Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Uluslararası Köroğlu Heykel Yarışması'nı Kazakistan'dan Minmar Yedil Tussibbekov ile Heykeltraş Murat Mansurov'un eserinin kazandığı açıklandı.
KÖROĞLU'NUN FİLMİ YAPILACAK
Bolu’da Köroğlu adına yapılacak park projesi’nin Türk dünyası’nın ortak projesi olacağını belirten Başkan Yılmaz, "Köroğlu, Türk Cumhuriyetlerini ve tüm akraba topluluklarını birleştiren ortak bir değer. Bu nedenle TÜRKSOY’un koordinasyonunda uluslararası bir tasarım yarışması düzenledik. Bundan sonraki aşama Köroğlu efsanesini beyaz perdeye taşıyacak sinema filmi olacak. Hedefimiz Bolu’yu Türk Dünyası’nın ve kültürünün buluşma noktası yapmak. Köroğlu, Bolu’dan dünyaya yayılacak. Tüm dünya tarafından bilinen kahramanlara baktığımızda hepsinin filmlerle tanındığını görüyoruz. Türk coğrafyasında bilinen ve benimsenen Köroğlu efsanesinin de tüm dünya tüm ülkelerinin ilgisini çekecek bir kahramanlık hikayesi var. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan destek talep ettik. Güçlü bir senaryo ve büyük bir prodüksiyonla Köroğlu’nun dünyada tanıtmayı planlıyoruz. Gelecek kuşaklar ve tüm dünya bu kahramanlık destanını öğrenmeli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!