Halk Ekmek’ten tıbbi çerez

Güncelleme Tarihi:

Halk Ekmek’ten tıbbi çerez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 01:25

Türkiye’de ilk defa çölyak hastaları için glutensiz un ve unlu malüller üreten Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, glutensiz çerez yapmak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için özel olarak ürettiği glutensiz ekmeğin ardından glutensiz çerez yapmak için harekete geçti. ARGE çalışmalarının tamamlandığı glutensiz çerez üretimi için gün saymaya başladıklarını aktaran Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Glutensiz ekmek ve unun ardından glutensiz çerezle çölyak hastalarının ihtiyaçlarına cevap vereceğiz” dedi. Ankara’da yaklaşık 10 bin civarında çölyaklı olduğunu hatırlatan İlkbahar, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

10 BİN ÇÖLYAKLI VAR

“Çölyak rahatsızlığı bulunanlar, buğday unundaki glutene karşı alerjik reaksiyon gösteriyor. Çölyaklıların beslenmesi çok zahmetli bir süreç. Biz de bu sebeple Türkiye’de ilk defa Halk Ekmek Fabrikası olarak glutensiz un ve unlu malüller üretimi gerçekleştirdik. Glutensiz tıbbi ekmek ve unun satışını yaygınlaştırmak ve Başkentlilere daha kolay ulaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdi sırada glutensiz çerez üretimimiz var. ARGE çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde çölyak hastalarının ihtiyaçlarına cevap verecek tıbbı çerez üretimimiz başlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

OKULLARDA BEŞ ÇEŞİT

Halk Ekmek Fabrikası daha önce de Hacettepe Üniversitesi işbirliği ve TÜBİTAK’ın desteği ile fırınlama yöntemiyle bayat ekmeklerden ürettiği ‘Halk Çerez’i, okul kantinlerinde satışına başlamıştı. Tahlil sonuçları ile Milli Eğitim Bakanlığı’nca kantinlerde satışına izin verilen Halk Çerez, yer fıstığı, acı biber, tam buğday unlu, kakaolu ve sade çeşitleri ile öğrencilerin beğenisine sunulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!