Halk Eğitim kursiyerleri bir yıllık ürünlerini sergiye çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Halk Eğitim kursiyerleri bir yıllık ürünlerini sergiye çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 19:36

Halk Eğitim kursiyerleri bir yıllık ürünlerini sergiye çıkardı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılan kurslara katılan kursiyerler, yıl sonu sergisi açtı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Kaymakam Vehbi Bakır, Datça Garnizon Komutanı Hava Yarbay Erdim Fahri Zeren, CHP'li Datça Belediye Başkan Gürsel Uçar, kursiyerler ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile açılan sergiye, birbirinden ilginç tığ bebek (amigurumi) ve mozaik ürünler damgasını vurdu. Kökeni Japonca, ami (örülmüş) ve nuigirimi (doldurulmuş oyuncak) sözcüklerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan, amigurumi el sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı sergi, izleyicilerden tam not aldı.

Amigurumi kurs öğretmeni Hülya Eryiğit, Halk Eğitim kurslarında bu yıl ilk kez tığ ile bebek örücücülüğü olarak bilinen amigurumi eğitimlerine başlandığını söyledi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde üç ayrı dönemde açılan kurslara 60 kursiyerin katıldığını ifade eden Eryiğit, "Amigurumi kursu beklenilenin üzerinde ilgi gördü. Kurslarda, özellikle çizgi film karakterlerinden, hayvan ve bebeklere, anahtarlıklardan, çanta ve şapkalara kadar yüzlerce ürün ortaya çıktı. Datça'da Amigurumi kurslarının, gelecek yıllarda da açılması planlanıyor" dedi.

Serginin ilgi gören bir diğer standı ise, mozaik grubu kursiyerlerinin ürünleri oldu. Kurs öğretmeni Şebnem Çaylan, cam ve seramiğin yanı sıra, doğal ürünlerin de kullanıldığı mozaik kurslarının, kursiyerler tarafından çok kısa sürede benimsendiğini söyledi. Kurs süresince birbirinden güzel ürünlerin ortaya çıktığını belirten Çaylan, "Bu sanata gönül verecek olan kursiyerler arasında geleceğin sanatçılarının çıkacağına inanıyorum" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!