Haliliye Belediyesi’nin Sofrasında Halil İbrahim Bereketi

Güncelleme Tarihi:

Haliliye Belediyesi’nin Sofrasında Halil İbrahim Bereketi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 16:06

Şanlıurfa valisi izzettin küçük ve haliliye belediye başkanı demirkol iftarı beklerken

Haliliye Belediyesi’nin Topçu Meydanı’nda kurduğu iftar sofrasında, kent protokolü de sofranın misafirleri ile bir araya geldi.
Binlerce kişinin buluştuğu dev sofra, bir arada iftar yapmanın manevi iklimini Şanlıurfa’ya yaşattı. Yemeğin ardından yaptığı açıklamada toplumun dışında olmadıklarını ifade eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Hiçbir zaman toplumun dışında değiliz. Toplumun içindeyiz" dedi.
Başkan Demirkol ve Vali Küçük, iftar öncesi görüştükleri vatandaşlara yemek ikram etti. Yapılan iftarın ardından açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyledi. Günahlardan kurtulma ayı olan Ramazan’da, açın durumundan anlama hali olduğunu belirten Vali Küçük, "Haliliye Belediyemizin Topçu Meydanı’nda Şanlıurfa halkına, halkımıza, Suriyeli kardeşlerimize verdiği iftarda beraber olduk. Haliliye Belediyesi’ne ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir kalabalık var. Ramazan rahmet ve bereket ayıdır. Günahlardan kurtulma ayıdır. Birliğin beraberliğin güçlendiği, pekiştiği başkasını düşünmenin, kendini başkasının yerine koymanın, tokken açın durumundan anlama halidir. Bunun için sayılı günlerin kıymetini bilmeliyiz. Ben tekrar güzel iftar yemeği için başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"TOPLUMUN DIŞINDA DEĞİLİZ"
İlçenin üç ayrı noktasında iftar sofrası kurulduğunu hatırlatan Başkan Fevzi Demirkol, toplumla iç içe olduklarını ve toplumun dışında olmadıklarını söyledi. Herkesi iftar sofrasına davet eden Başkan Demirkol, şunları kaydetti:
"Ramazan Ayı boyunca Haliliye Bölgesinde üç noktada iftar ikramı yapıyoruz. Gerek vatandaşlarımıza gerek muhacirlerimize. Ayrıca Topçu Meydanı’nda belki de Türkiye’de ilk olarak sahur ikramımız var. Bugün de bu program dahilinde, 29 gün devam edecek program dahilinde Sayın Valimizi bu soframızda misafir ettik. Sağ olsunlar tevazu gösterip teşrif ettiler. Ben kendilerine ve devlet erkanının tümüne teşekkür ediyorum. Bugün için özel bir yemek yapmadık. Menüyü daha öncesinden bende bilmiyordum Sayın Valimiz de bilmiyordu. Sayın Valimize bize her türlü desteği sağladığı için, katkıları için, arkamızda bir kale gibi durdukları için hem kendilerine hem katılan davetimize icabet eden devlet erkanına teşekkür ediyoruz. Burada bir noktayı belirtmek istiyoruz, biz hiçbir zaman toplumun dışında değiliz, toplumun içindeyiz. Muhtaç olsun olmasın herkesin bu soframızdan bir gün de olsa nasiplenmesini, bu manevi havayı teneffüs etmesini arzu ediyoruz. Herkesi soframıza davet ediyoruz."
Haliliye Belediyesi’nin iftar sonrasına Başkan Fevzi Demirkol ve Başkan Yardımcıları Hacı Kanduza ve Osman Uludağ’ın yanı sıra, Vali İzzettin Küçük, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Altundağ, Abdulkadir Bağış, Erdal Deniz, Nusret Kaya, Mehmet Toprak ve Halil Yetkin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!