Halep'te yaşanan insanlık suçunu protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Halepte yaşanan insanlık suçunu protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 14:33

Halep'te yaşanan insanlık suçunu protesto ettiler

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Halep'te yaşanan insanlık dramını ve yapılan bombardımanı, basın açıklamasıyla protesto etti.
Buca Şirinyer Parkı girişinde toplanan yaklaşık 30 kişi adına basın açıklamasını AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Musab Sırkıntı yaptı. Sırkıntı, Suriye halkına onlarca yıl uyguladığı hapis, işkence ve cinayetler üzerine kurulu dikta rejiminden sonra halkın haklı taleplerinin sokağa taşınmasına yine zorbalıkla cevap verdiğini belirttiği Beşar Esed liderliğindeki Suriye Rejiminin masum halka karşı kitlesel cinayetlerini artırarak sürdürdüğünü söyledi. Halep şehrinin Rusya ve Esed'in uçakları tarafından ağır bombardımana tutulduğunu söyleyen Sırkıntı, "Düzenlenen hava saldırılarında 19 Eylül'den bu yana 930 sivil hayatını kaybetti, 1300'den fazla kişi de yaralandı. Beşar Esed'in yaptığı bu saldırı Suriye halkına karşı yaptığı sayısız katliamlarından sadece bir tanesidir. 2011'den bu yana ise 300 binden fazla sivil hayatını kaybetmiştir. Katliamların, işkencelerin hiçbir azalma belirtisi göstermeden devam ettiği Suriye toprakları bütün insanlığın gözü önünde bir kan deryasına dönüşmekte ve yaralar gün geçtikçe sarılmaz hale gelmektedir. Esed rejimi son Halep saldırısı ile daha önceden defaatle tekrarladığı gibi savaş hukukun kesin bir şekilde ihlal etmiştir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum kuruluşlarının çalışmaları Suriye'nin acilen ihtiyaç duyduğu adalet ve barışa değil güç merkezlerinin çıkarlarına odaklanmış şekilde yürütülmektedir" dedi.
Bütün dünyanın gözleri önünde devletler eliyle cinayetler işlendiğini, uluslararası toplum ve kuruluşların kınamaktan öte tavır geliştirmediğini dile getiren Musab Sırkıntı, "Bizler AK Parti gençlik kolları olarak yeryüzünde çiğnenen bütün haklar bizimdir, şiarı ile buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Dünya 5'ten büyüktür' diyoruz. Halep'teki katliam sadece Batı için değil, tüm dünya için yüzkarasıdır. Bütün dünyanın gözleri önünde insanlar katledilmeye devam ediliyor. Vahşice ve alçakça insanların üzerlerine varil bombaları yağıyor. Suriye'de ölen çocuklar unutulup gidiyor. Halep'te insanlar kendi kendilerine ölmüyor. Esed rejimi, Rusya ve İran'ın desteği ile insanları sistematik bir şekilde katlediyor. Halep'te doktor kalmadı. Bu konuda devletimiz elinden geleni yapıyor ama bizim hiç durmadan katliamı gündeme getirmemiz lazım. Suriye halkının yanında olduğumuzu buradan sesleniyoruz. Esed rejimini, müttefiklerini ve dahi bu zulme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz" diye konuştu.
Bahri KARATAŞ / İZMİR (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!