Halep’e Çorum’a 15 TIR dolusu yardım

Güncelleme Tarihi:

Halep’e Çorum’a 15 TIR dolusu yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 17:23

Halep’e Çorum’a 15 TIR dolusu yardım

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)-ÇORUM Belediyesi tarafından Suriye’nin Halep şehrine ulaştırılmak üzere 10 bin paket gıda malzemesi ile 125 ton un yüklü 15 TIR, yola çıktı.



Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Kızılay Çorum Şubesi işbirliğiyle hazırladığı temel gıda maddelerini taşıyan 15 TIR Hürriyet Meydanı’ndan törenle Halep’e uğurlandı.

Yardım TIR’larının uğurlama törenine Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Karadağ, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın kısa bir konserinden sonra Kızılay Çorum Şubesi Başkanı Sedat Canbolat, yardım TIR’larının Gaziantep üzerinden önce Suriye’nin İdlib kentine oradan da Halep’e ulaştırılacağı bilgisini verdi.

Ardından kürsüye gelen Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Türkiye’nin hem sosyal yardımları hem de askeri varlığıyla Suriye halkının yanında olduğunu belirterek, “Türk milleti olarak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde mazlum halkların umudu olmayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Ak Parti İl Kadın ve Gençlik Kolları’nın yardımlarından sonra şimdi de belediyemizin yardım TIR’larını kardeş Suriye halkına göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu 15 yardım TIR’ının hazırlanmasını sağlayan Belediyemiz’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'de Türkiye’nin mazlum milletlerin yanında olmaya devam ettiğini belirterek, “Çorum Belediyesi olarak biz de imkânlarımız ölçüsünde bu yardımları sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye’nin güvenliği açısından Suriye’deki yangının mutlaka dinmesi gerektiğini vurgulayan Külcü, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Rusya Lideri Putin’le birlikte sağladığı ateşkes çok önem arz ediyor. Dilerim ki bu ateşkes kalıcı olur. Zira Suriye’deki yangın söndürülmeden ülkemizin ve Bölge’nin güvenliği de tam olarak sağlanmış olmayacaktır. Türkiye’nin tam güvenliği için Suriye’deki savaşın sona ermesi şart” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı duanın ardından temel gıda maddelerini taşıyan 15 TIR, “Çorum’da Kalpler Halep İçin Atıyor” sloganıyla Suriye’ye doğru yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!