Haklı zafer

BU sene en ilgi çeken ve sonucu merakla beklenen maçlara sahne olan bir lig oldu

Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig. Aslında yıllardır özlemini çektiğimiz ve ancak birkaç yıl sonra Süper Lig’de görebileceğimiz 5-6 takımın sonuna kadar yarışta iddialı olduğu ve herkesin hesap yaptığı müthiş bir Bank Asya sezonunu geride bıraktık.
Ligin heyecanı ve zevki play-off maçlarına da yansıdı. Tabii bunda değişen statünün de etkisi büyük. Bütün maçların aynı şehirde oynandığı puana dayalı sıkıcı Play-off’lardan sonra zevk veren maçlara geçiş yaptık.

Tecrübe avantajı

Maçtan öncesi görüntüye bakarsak finale gelene kadar oynadığı maçları rahat kazanması, seyircisinin stadı doldurması ve daha tecrübeli oyunculardan kurulu olması itibarı ile Orduspor daha avantajlı olan taraftı. Fakat bu avantajları ancak oyunun son dakikalarında kullanabildi. Bir hatanın değeri Süper Lig oldu.
Orduspor ve Gaziantep BŞB, hakedilmiş finali oynarken aynı zamanda Süper Lig’e hazır olup olmadıklarını gösterdi.
Süper Lig’de kalıcı olmak için gerekli kriterlere ne kadar sahip oldukları aynı zamanda ne kadar Süper Lig’i hak ettiklerinin de cevabı oluyor.

Haberin Devamı

MÜCADELE (6): İki takım da genelde top kendi ayağında iken daha aktif gözüktü. Rakibin rahat oynamasına izin verdiler ama kora kor mücadelelerde çekinmeden savaştılar.
OYUN (5): Topla rahat oynama şansı bulan taraflar pas yapma ve kenarları kullanmayı düşündü. Yani Süper Lig’in orta sıra takımları kadar oynadılar ama yeterli değil.
KALİTE (5): Her iki ekipten de Süper Lig’de oynayabilecek oyuncu sayısı azdı. Her iki ekip de bu kadroları ile Süper Lig’de olsalar küme düşmenin en büyük adayı olurlar.
DESTEK (8): Bu konuda Orduspor’un ezici bir üstünlüğü olduğu çok net ortada. Ordu seyircisi lige renk katacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları