Hakkımı ver

ATTIĞI ve attırdığı gollerle sezonun flaş ismi Ümit Karan'ı yedekler sırasında bırakmak ve Necati ile başlamak Gerets için talihsiz bir karardı.

Onu ve 3 puanı yine Ümit Karan'ın muhteşem golü kurtardı. Ümit, attığı gollerden sonra sırtını Gerets'e dönerek, hocasına "hakkımı ver" mesajını yolladı.

Lige verilen ara G.Saray'a yaramamış. Necati ve özellikle Hasan Şaş'ın bireysel yeteneklerini gösterme arzusu, hızlı pas trafiğini bozdu. Ben, Ümit Karan ve Altan'ın bu takımda kesinlikle forma giymesi gerektiği inancındayım. Cihan ve Orhan Ak'ın bindirmeleriyle ofansta 7-8 adamla rakibe yüklenen G.Saray defansındaki az adam zaafını, golü düşünmeyen Sivas maç boyunca fark edemedi.

Saidou en iyisiydi

İlk yarı İliç ve Necati çok etkisizdi. Saidou sahanın en başarılı ismiydi. Hagi, Gerets gibi Saidou'yu kullanabilse geçen yıl belki şampiyonluğu bile yakalayabilirdi. İlk yarı bir topu direkten dönen Saidou, rakibi karşılamada ve atak başlatmada mükemmel performans sergilerken, önünde oynayan Hasan Şaş bencil, İliç silik, Heinz -belki de ilk maçı olduğu için- kişiliksiz oynadı. Heinz'ın biraz ağır olmasına rağmen futbol kumaşı ve oyun görüşü iyi. Çek futbolcu duran toplarda da etkili.

G.Saray ilk yarı Orhan, Necati, Heinz ve Saidou'yla dört mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Bütün riskleri alarak devam eden ofans kalabalığına Sivasspor iyi direndi. 62. dakikada Necati golle burun buruna geldi. İliç 64 dakika oyunda kaldı ki, bence ilk yarının sonunda dışarı alınmalıydı.

Lorant korkmasaydı...

Sivas defansında Kalla, Hakan'a yakın ve etkili oynarken, solda Hayrettin geleceği parlak bir görüntü çizdi. Eğer Lorant korkmasa, golü düşünse az adamla yakalanan G.Saray defansında bunu başarabilirdi. Gerets'in kapanan Sivas defansını açabilecek tekniği yüksek Altan'ı oyuna daha erken alması gerekiyordu.

Sonuç olarak 7-8 net gol pozisyonu bulan bir takımın galibiyete bu kadar zor gitmesinin sebebini Gerets mutlaka bulacak ve Ümit Karan'ı ilk 11'de başlatacak. Kimi keser, Hakan mı olur, Necati mi bilinmez.
Yazarın Tüm Yazıları