Hakkarili öğrenciler sağlıkta yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Hakkarili öğrenciler sağlıkta yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 12:53

HAKKARİ’de Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilk kez sağlık konularında düzenlenen ilköğretim okulları arasındaki bilgi yarışması çekişmeli geçti.

Yarışmaya katılan 7 İlköğretim okulu öğrencilerine fiziksel aktivite, kişisel hijyen ve besin hijyeni konularında hazırlanan sorular soruldu. Yarışmada Yüksekova 50'nci Yıl İlköğretim okulu birinci oldu. Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, öğrencileri hijyenik beslenme konusunda bilgilendirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

Hakkari merkez ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden 7 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışması, çekişmeli anlara sahne oldu. Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Ahmet Turan Alan, Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan ve 200’e yakın öğrencinin katıldığı bilgi yarışmasına katılan öğrencilere, fiziksel aktivite, kişisel hijyen ve besin hijyeni konularını içeren 15 soru soruldu. Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 4 jürinin görev yaptığı ve 7 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışmasına katılan öğrenciler, yarışmanın başından sonuna kadar okullarına tezahüratlar yapıp destek verdi. Sorulan 15 soruda, Yüksekova’daki 2 okul 110’ar puanla birinci, 4 okul da 90 puanla ikinci oldu. Jüri üyeleri yarışmanın birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncüsünü belirlemek için öğrencilere 4 yedek soru sordu. Bu sorularda da eşitlik bozulmayınca, çekilen kura sonucu yarışmanın birinci ve ikincisi belirlendi.

Bilgi yarışmasında birinci olan Yüksekova 50'nci Yıl İlköğretim Okulu’nun yarışmacı 3 öğrencisine birer dizüstü bilgisayar, ikinci gelen Yüksekova Kuruköy İlköğretim okulu öğrencilerine birer dijital fotoğraf makinesi, üçüncü ve dördüncü gelen okullara da birer bisiklet hediye edildi. Ödüller, Hakkari Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran ve Hakkari Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr Ahmet Turan Alan tarafından öğrencilere verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, öğrencileri hijyenik beslenme konusunda bilgilendirmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliğimizdeki temel amacımız sağlıklı beslenmenin önemini öğrencilerimize anlatmaktır. Toplumların sağlıklı beslenmeleri, eğitim düzeyleriyle ilgili bir konudur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!