Hakkari'deki içme suyu sıkıntısı çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Hakkarideki içme suyu sıkıntısı çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 10:18

Hakkari'deki içme suyu sıkıntısı çözüldü

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ Belediyesi tarafından, kentte yaşanan içme suyu sorununa köklü çözüm bulmak amacıyla 18 ay önce başlatılan çalışmalar sona gelindi. Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,yapılan çalışmalarla birlikte kentin su sorununun çözüldüğünü söyledi.

Hakkari Belediyesi tarafından "2017-2018 Hakkari Dönüşüm" programı kapsamında 18 ay önce Golan ve Berçelan bölgelerinde başlatılan içme suyu çalışması son aşamaya gelindi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilk şebeke suyu, Yeni ve Gazi Mahallelerine verilmeye başlandı. Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim beraberindeki 15 mahalle muhtarı ve İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk  ile birlikte şebeke suyu verilen mahallelerde incelemelerde bulundu.
Başkan Vekili Epcim,Hakkari'deki içme suyu sıkıntısının çözüldüğünü belirterek,"Hakkari dönüşüm programı dahilinde, kentimize hızla dönüşümü yaşatırken, bugün bu dönüşümün bir parçası olan içme suyu hizmeti için yapmış olduğumuz hummalı çalışmalar sonucu  artık Hakkari’de vatandaşımıza 24 saat içme suyu hizmeti verebileceğiz. Bunun müjdesini beraberimizdeki tüm mahalle muhtarlarımız ve İller Bankası Van Bölge Müdürü Sayın Ayhan Kayatürk ile şebeke hattı çalışmalarımızın tamamlandığı Gazi ve Yeni Mahallelerinde veriyoruz. Mahallelerde hat döşeme çalışmalarımız devam ederken, bu iki mahallemizde vatandaşlarımız abonelerini gönül rahatlığıyla bağlayabilirler."dedi.
Öte yandan Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada ise, çalışmaların tamamlandığı Gazi ve Yeni Mahallede vatandaşlar 1402, 1403, 1404, 1405 ve 1406. sokak ile Otluca Tugay yolu güzergahı, Gültekinler Caddesi, Sürme Hanım Caddesi, Kazandıoğlu semti ve buralara bağlı güzergahlarda abone bağlantılarını yapabilecekleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!